Zomeractiviteiten Stichting Welzijn Lochem

LOCHEM - In het kader van #watkanwel zijn er deze zomermaanden veel mogelijkheden. Vanuit Stichting Welzijn Lochem hebben we deze zomer extra aandacht voor bewoners in de Gemeente Lochem. Vanuit de verschillende teams worden in de maanden juli en augustus voor jong en oud speciale activiteiten aangeboden.

Voor de senioren doelgroep is ingezet op het voortzetten van contact en ontmoeting. De inmiddels bekende online koffietijd op dinsdagochtend gaat in de zomermaanden door. Een uurtje heerlijk kletsen over heel uiteenlopende onderwerpen. Iedereen die dit wil kan en mag aansluiten bij deze Zoom-sessies.

Daarnaast is wekelijks een wandelgroep actief vanuit kern Lochem. Verzamelen bij het Stadshuus en vandaaruit wordt in de omgeving gelopen onder begeleiding van vrijwilligers.

Team Opbouwwerk is in de verschillende kernen aanwezig om het persoonlijk contact met de bewoners te versterken. De locaties van deze zomertoer zijn opgenomen in een zomeractiviteitenplanning en worden op de Facebookpagina weergegeven. Team Opbouwwerk komt op verzoek naar je toe. Dus wie kennis wil maken met het team kan een berichtje sturen.

In de zomerplanning staan ook de activiteiten van team jeugd en jongerenwerk vermeld. Op verschillende momenten kan kennisgemaakt worden met suppen, kanoën, elektrisch steppen en nog veel meer. Daarnaast is in de laatste week van de vakantie het jaarlijks terugkerende summerfun-spektakel.

Voor jonge mantelzorgers is er in juli en augustus een specifieke activiteit waarvoor zij zich kunnen aanmelden. Daarnaast staan ook enkele data gepland voor de mantelzorgwandeling.

Het zomerprogramma staat vanaf 1 juli gepubliceerd op de website en via diverse social media-kanalen wordt aan de specifieke activiteiten meer aandacht besteed.


www.welzijnlochem.nl/zomeractiviteiten-2021