Doppen sparen voor de opleiding van geleidehonden. Foto: PR

Doppen sparen voor de opleiding van geleidehonden. Foto: PR

Doppen sparen voor opleiding geleidehonden

HARFSEN/EPSE - Diana uit Epse verzamelt doppen voor KNFG geleidehonden. "Eerst spaarde alleen ik, maar ondertussen weten meer mensen van de doppenactie en ze weten mij te vinden ook! Vanuit Epse, Bathmen, Harfsen, Gorssel en laatst zelfs vanuit Apeldoorn worden mij doppen gebracht! Iedereen zegt hetzelfde, kleine moeite, groot plezier." 

De opleiding van een pup kost nogal wat. Alleen de basisopleiding kost al 5000 euro. Daar komt een veelvoud nog bij, maar dan heb je ook wat. Dan hebben mensen die door een beperking of stoornis hun zelfstandigheid hebben moeten opgeven hun vrijheid weer terug. Voeg daar nog de gezelligheid van een hond aan toe, met alles wat daarbij hoort en de sociale contacten die het oplevert.

"Alle doppen die ingeleverd worden gaan de schuur in, waarna ze door mijn man worden uitgezocht. Dunne en slappe deksels van bijvoorbeeld de bekers yoghurt gaan direct bij het afvalplastic en de harde stevige doppen gaan allemaal in grote zakken. Als we de schuur te vol vinden brengen we het naar Aalten. Daar gaan ze in een grote container en worden de doppen verwerkt tot grondstof voor diverse doeleinden."

Doppen die altijd mogen zijn de doppen van frisdrankflessen, zuivelpakken, wasmiddelpakken en deodorant, maar ook pindakaasdeksels, de groene van de bloedafname en nog veel meer! Diana stelt het op prijs als de doppen schoon zijn, het liefst alle extra’s moet eraf zijn, dus kartonnetjes eruit en ook al het slappe plastic! "Dat scheelt ons zoveel muizen, vliegen en wespen." 

De schone doppen kunnen worden gebracht in Ons Gebouw aan de Sporkehout 4 in Harfsen. Of breng het bij Diana aan de Oude Larenseweg 83 in Epse. Aan de weg staat een kleine kliko, maar het mag ook in tasjes bij de deur worden afgegeven of op de tuintafel gezet.


www.doppenactiekngf.nl

www.facebook.com/KNGFGeleidehonden