Wielertocht Paaschbergs Mooiste gaat door

LOCHEM - De voorjaarsklassieker, sinds jaar en dag de opening van het wielerseizoen in Lochem, gaat na een eerder uitstel dit jaar gelukkig toch nog door. Op zondag 11 juli kan iedere wielertoerist starten tussen 9.00 en 10.30 uur vanaf de startlocatie 'Het Overschotje' op het sportpark de Elze te Lochem. Dit evenement kreeg vorig jaar een grondige opfrisbeurt waaronder een nieuwe route en een nieuwe naam Paaschbergs Mooiste!

Paaschbergs Mooiste biedt de deelnemers een volledige uitgepijlde tocht van 85 of 115 km, vol verrassende passages over klinkerstroken, langs beekjes, kastelen en buitenplaatsen. De routebouwers vonden op de 115 kilometer maar liefst 20 klinkerstroken. Dat levert opgeteld 16 kilometer 'dokkeren' op. De route biedt daarnaast 350 hoogtemeters met onder meer de schitterende klinker-klim op de Markelose Berg, de muur van Markelo. De lengte en zwaarte van elke klinkerstrook wordt aangegeven op speciale borden langs de route.

Voor pech onderweg heeft de organisatie een mobiel serviceteam paraat, mogelijk gemaakt door Goossens tweewielers uit Lochem. Tussen het 'dokkeren' over de klinkers door valt er genoeg te genieten van het landschap. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten met gratis koffie en versnaperingen.

Geïnteresseerden wordt ten zeerste aangeraden om zich vooraf online in te schrijven. Kijk op www.depaaschberg.nl onder ‘nieuws’ voor de link naar de voorinschrijving.