Dronefoto sluis Eefde. Foto: Lock to Twente

Dronefoto sluis Eefde. Foto: Lock to Twente

Grote stap in betere bereikbaarheid Twentekanalen

Vervolg van voorpagina

EEFDE - De Noordersluis werd in april 2020 opengesteld. Aansluitend is de bestaande Zuidersluis grondig gerenoveerd. Hiervoor is de sluis anderhalf jaar gestremd geweest. Dit was alleen mogelijk nadat de Noordersluis in gebruik was genomen. Met de komst van de tweede Noordersluis en de renovatie van de Zuidersluis is de toegangspoort naar Twente sneller bevaarbaar voor grotere en zwaarder beladen schepen.

Start verruiming Twentekanalen
Op 1 juli is het stokje van Sluis Eefde overgedragen naar de verruiming van de Twentekanalen. Na de verruiming van de Twentekanalen kunnen schepen zwaarder worden beladen en vlotter varen over de Twentekanalen.

De Twentekanalen zijn een belangrijke logistieke schakel voor het vervoer van goederen over water naar de havens van Almelo, Hengelo en Enschede. Ze verbinden de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen met Duitsland en Noord- en Oost-Europa. Het transport over de Twentekanalen neemt de komende jaren toe. Daarom wordt er hard gewerkt aan een vlotte en veiligere verbinding over de Twentekanalen.

Meer informatie
Kijk voor achtergrondinformatie op de website. Of bel met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.


www.rijkswaterstaat.nl/twentekanalen