De OV ambassadeurs beantwoorden vragen over het openbaar vervoer. Foto: PR
De OV ambassadeurs beantwoorden vragen over het openbaar vervoer. Foto: PR

Telefonisch spreekuur OV

REGIO - Het telefonisch spreekuur voor vragen over het OV is dagelijks bereikbaar. 55-plussers die vragen hebben over reizen met het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van het telefonisch spreekuur.

OV ambassadeurs zitten klaar om antwoord te geven op alle vragen over het gebruik van het OV. Volgens hen is reizen met openbaar vervoer niet voor iedereen vanzelfsprekend. De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus. 

De maandelijkse inloopspreekuren voor senioren zijn tot nader order geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Mensen met vragen over het gebruik van het OV kunnen nu wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur. 

Vragen die kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld 'Hoe vraag ik een OV Chipkaart aan?' of 'Samen reizen met 40% korting, hoe werkt dat?' Ook met vragen over de maatregelen rondom corona, het verlengen van een abonnement, hoe gaat het met keuzedagen of als men niet helemaal niet weet hoe het werkt met het openbaar vervoer kan men bij het telefonisch spreekuur terecht. De OV ambassadeur neemt met de beller alle gewenste antwoorden door. Zij helpen de reiziger graag op weg!

Tijdens de zomerperiode, van 12 juli tot en met 30 augustus, is het telefonisch spreekuur alleen bereikbaar in de ochtend, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer is: 038 - 303 70 10


ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur