Een voorbijganger kijkt met bewondering naar de drie verschillende schilderijen. Foto: Arjen Dieperink

Een voorbijganger kijkt met bewondering naar de drie verschillende schilderijen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Tentoonstelling van de Lochemse kunstenares Marian Otten in de Hoge Weide

LOCHEM - Vanaf 13 juli zijn in de Hoge Weide twintig acrylverf gietschilderijen te bekijken van de Lochemse kunstenaar Marian Otten. De kunstenares is geen onbekende, zij publiceert regelmatig over haar werk. Ook is ze te vinden op verschillende kunstevenementen. Sinds enkele jaren heeft zij zich ook gespecialiseerd in acrylverf gieten.De tentoonstelling is vrij toegankelijk en het is tot en met 13 oktober te aanschouwen.

Door Arjen Dieperink

De Lochemse kunstenares wil zelf niet op de foto, "het gaat over mijn werk", laat zij weten.  Als kind vond Marian Otten het tekenen en later schilderen fascinerend. Zij tekende op alles wat mogelijk was. "Ik had in het begin kunst willen leren. Het was niet voor mij weggelegd. Uiteindelijk ben ik kapster geworden".  Schilderen is haar passie, verschillende technieken heeft zij zichzelf eigen gemaakt. "Iedere dag creatief bezig zijn is voor mij een gezonde verslaving", laat de Lochemse weten. 

 Ondertussen wijst ze naar de verschillende kleuren. "Bekijk je het schilderij van een andere hoek dan zie je weer wat anders", ondertussen hangt Marian Otten één van de schilderijen op in de gang van de Hoge Weide. Een vrouw komt er langs lopen en staat even stil. Op de vraag hoe ze het schilderij heeft gemaakt door acrylverf te gieten vindt, komt ze los: "Kijk, de rondingen met al die verschillende kleuren vind ik prachtig", met haar vinger in de lucht, volgt ze de rondingen in het schilderij. Marian Otten pakt een schilderij uit en hangt deze op terwijl de vrouw verder loopt.  "Ik heb thuis nog het een en ander liggen dat moet ik zo ook nog even hier ophangen", zo laat ze weten. "De nieuwe techniek, gieten met acrylverf, doe ik nu twee jaar. Als je iedere dag er mee bezig bent dan bereik je ook wel resultaat." Marion wijst naar drie verschillende schilderijen die ze naast elkaar heeft hangen. 

Even later komt de volgende voorbijganger, Eef Muilerman, zij kijkt met bewondering naar de drie verschillende schilderijen. "Dat heeft Marion mooi gemaakt", is haar reactie.