Tobias, Karsten en Ilja hebben veel plezier bij Tafeltennisvereniging De Toekomst. Foto: Arjen Dieperink

Tobias, Karsten en Ilja hebben veel plezier bij Tafeltennisvereniging De Toekomst. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

De Toekomst werkt aan tafeltennistoekomst

Algemeen

LOCHEM - Een paar weken geleden stond in de Berkelbode een advertentie met de opvallende tekst ‘Tafeltennisvereniging De Toekomst zoekt jeugdleden’. Als we het in de advertentie vermelde telefoonnummer bellen neemt Lennart Easton op. “Hoi, leuk dat je belt. Maar ik zit in Normandië, in Frankrijk “ is zijn reactie. Een fysiek interview zal het dus niet worden.

Door Arjen Dieperink

Easton werd twee jaar geleden lid van de Lochemse Tafeltennisvereniging De Toekomst en zit nu al in het bestuur. “Het aantal jeugdleden is teruggelopen en de actie om jongeren te werven ging van start direct nadat de coronamaatregelen waren versoepeld en wij weer open mochten. Als je nu naar ons gebouw gaat zie je de jeugd trainen. Mijn zoon Patrick is er ook, die kan tekst en uitleg geven.” 

Fanatiek
Bij de Jan Wissinkhal staat een aantal fietsen in de stalling. Binnen is de training gaande. Zo’n honderd balletjes liggen op de grond en iedere keer toveren de spelers en nieuwe bal uit hun zak als de vorige mis is geslagen. Een echtpaar van middelbare leeftijd speelt in een hoek van de zaal, terwijl de kinderen fanatiek bezig zijn. Een van hen is de 11-jarige Ilja te Boekhorst. “Ik vind het een heel leuke sport om te doen”, zegt hij. “Toen ik in groep 6 zat won ik van alle groepen 6 de tafeltenniswedstrijd”, vertelt Ilja trots. De 12-jarige Tobias van Rijn zit sinds enkele maanden op tafeltennis. “Mijn broer Karsten zat er al op en daarom zit ik er nu ook bij”, laat hij weten terwijl hij verder gaat spelen. Karsten van Rijn tafeltennist ondertussen onverstoorbaar verder. De ballen vliegen heen en weer en het aantal ballen op grond groeit met de seconde.
Als de training voorbij is zegt Patrick Easton dat de tientallen ballen op de grond eerst moeten worden opgeraapt voor de spelers naar huis kunnen. “Ik doe vanavond de training met de jeugd. Eigenlijk is Jessa Buijnink de trainer maar zij is op dit moment op vakantie”, aldus Patrick. Een veilige sportomgeving staat bij De Toekomst hoog in het vaandel. Alle trainers en vrijwilligers die met kinderen, jongeren en mindervaliden werken of sporten moeten beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Mooie sport
De jeugdtrainingen zijn op de dinsdag en de donderdag van 18.45 uur tot 20.00 uur. De jeugd is welkom. “Kom samen met je vriendje of vriendinnetje tafeltennissen. Wij hebben genoeg balletjes en een batje om mee te spelen . Maak kennis met deze mooie sport”, laat de 29-jarige Patrick Easton enthousiast weten. “Zelf voetbalde ik maar daar moest ik helaas mee stoppen. Ik heb gezocht naar een andere sport en sinds enkele jaren speel ik tafeltennis. Het is een mooie sport om te doen”, zegt Easton als de kinderen huiswaarts gaan. Bij de uitgang staat een bord met de tekst ‘Gezocht: begeleiders jeugd’. “Mocht een lezer van de Berkelbode zich geroepen voelen is hij of zij van harte welkom”, aldus Patrick.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden op tel. 06-53646021.


www.lttcdetoekomst.nl