Met regelmaat ziet men jeugd onder begeleiding van de Hengelsportverening Laren-Lochem in de gracht vissen.  Foto (2019): Arjen Dieperink

Met regelmaat ziet men jeugd onder begeleiding van de Hengelsportverening Laren-Lochem in de gracht vissen.  Foto (2019): Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

ZomerVISkaravaan strijkt neer in Lochem

Algemeen

Jeugd tot en met veertien jaar is welkom

LOCHEM - De Sportvisserij Nederland organiseert door het hele land tijdens juli, augustus en september de ZomerViskaravaan. In samenwerking met de Hengelsportvereniging Laren-Lochem zal de ZomerViskaravaan ook in Lochem plaatsvinden. 

Door Arjen Dieperink

Rob Driessen, woordvoerder van de Hengelsportvereniging Laren-Lochem, geniet er nu al van. “Op woensdag 25 augustus is de jeugd die niet ouder is dan 14 jaar van harte welkom aan de gracht bij het Bleekhuisje. Er wordt een supergaaf vis-event georganiseerd van half 10 tot half 3. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden, je kunt komen wanneer je maar wilt, aanmelden op www.stekkie.nl.” 

Wel dient men zelf een lunchpakket mee te nemen. De organisatie draagt zorg voor hengels, aas en voer, er is tevens gratis drinken beschikbaar. Het vissen zal gebeuren onder de begeleiding van VISmeester en VISjuffen. “Wij hebben zo’n vijftien meesters en drie juffen om de kinderen te onderwijzen in het vissen”, laat Driessen weten; hij is zelf ook VISmeester. 

“Voor meester en juf hebben wij speciaal een cursus moeten volgen, over op welke manier wij de de jeugd het vissen kunnen bijbrengen.” De kinderen leren hun eigen vistuigje maken en op welke juiste wijze de vis moet worden onthaakt. Ook de biologie van vissen en andere onderwaterdieren wordt tijdens het vissen meegenomen. Ook het vechten met de grootste vissen op de drilsimulator en het leren werpen zijn die dag enkele belevenissen.

Voor het VIS-event van de ZomerVISkaravaan wordt door Sportvisserij Nederland het protocol ‘Verantwoord sporten bij Hengelsportverenigingen’ gehanteerd. De deelname is voor kinderen tot en met 14 jaar gratis en beperkt tot maximaal 75 kinderen. 

“Vol is vol, dus men moet er snel bij zijn. Een visvergunning is hierbij niet nodig. Alle kinderen gaan na het VIS-event naar huis met een rijk gevulde goodiebag waar vis gerelateerde artikelen in zitten. Ook maakt men kans op een gratis hengel”, aldus Rob.

“Er komt ook een mystery guest.” Wie het wordt wil hij na enige aandringen aan de Berkelbode wel kwijt: “Ach ik doe mee aan meerdere ZomerViskaravaans. Het is altijd dezelfde mystery guest, de jeugd weet het meestal al via via. Het betreft Daniël Weijers, bekend van Vis-TV en een bekende vlogger.”


Voor aanmelden en meer informatie zie de website www.stekkie.nl