Sweelinck Koperkwintet. Foto: PR
Sweelinck Koperkwintet. Foto: PR

Laatste zomerconcerten Stichting Gudula Cultureel voor dit jaar

LOCHEM - Komende week is de laatste week dat de Stichting Gudula Cultureel deze zomer van zich laat horen. Woensdag 18 augustus om 11.30 uur besluit Dennis Vallenduuk de serie marktorgelconcerten. De titel van dit programma is: 'Romantische koraalkunst uit de Lage Landen'. Zijn keuze voor dit programma valt te verklaren vanuit zijn andere activiteiten als organist, componist en koordirigent. Hij is verbonden als organist aan de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Verder is hij koordirigent van het Stadsjongenskoor van Oldenzaal en het vocaal mannenensemble Esquire.

Op vrijdagavond 20 augustus om 19.00 uur is Jan-Geert Heuvelman aan de beurt voor het laatste zomer beiaardconcert van dit seizoen. Hij zal dat doen samen met Boudewijn Zwart die samen met zijn dochter ook de serie opende. Wederom zal de elektrische piano van Boudewijn Zwart naar boven worden gebracht.  Samen zullen ze bekende werken van Satie, Fauré, Mendelssohn-Bartholdy, Debussy en Saint-Saëns ten gehore brengen. Met de toevoeging van de piano aan de beiaard beloofd dit ook een bijzonder evenement te worden.

En dan om 20.15 start het laatste zomeravondconcert in de kerk. Hiervoor is het Sweelinck koperkwintet samen met de organist Maarten Wilmink uitgenodigd. Deze jonge muzikanten staan garant voor een jeugdige uitstraling en frivole onbevangenheid. Er zijn voor dit concert 120 zitplaatsen in de kerk beschikbaar en helaas, vol is vol! De kerk gaat open om 19.45 uur.