Projectkoor Deo Gratias gaat van start

LAREN - Projectkoor Deo Gratias is begonnen aan een project: 'Geloven…. hoe dan?'. Het project werkt toe naar een opvoering in februari 2022 in de kerk van Laren, waar een complete kerkdienst wordt gevuld met liederen en mooie bijpassende teksten. En daarna in de omgeving bij andere kerken.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. Voor de duur van het project (september 2021 tot voorjaar 2022) of langer, als het goed bevalt. Meer weten of meteen aanmelden? Neem dan contact op met één van de bestuursleden, zoals Eddy Lubberding (06 - 222 119 78), die je als penningmeester ook alles over de financiën kan vertellen, of met Nel Oolman (06 - 136 897 41), die als voorzitter je over van alles kan informeren. 

Probeer het gewoon en kom vanaf maandagavond 30 augustus zingen van 19.45 tot 21.45 uur. Er wordt gerepeteerd in de kerk van Laren, met voldoende onderlinge ruimte. Overigens worden tot december naast de projectliederen ook kerstliederen ingestudeerd, om mee te kunnen doen aan het Larense kerstconcert in december.


Leesclub literatuur in Almen zoekt nieuwe leden

ALMEN - Boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Een door Senia opgerichte leesclub in Almen heeft plaatsen vrij voor geïnteresseerde lezers.

De leesclub literatuur Almen N2 komt op woensdagochtend bijeen, roulerend bij de deelnemers thuis. Deze leesclub bespreekt onder andere de boeken: De weg van de meeste weerstand van Lionel Shriver en Wij zijn licht van Gerda Blees. De huidige deelnemers wonen in Zutphen, Warnsveld, Vorden en Harfsen. Voor meer informatie kan men terecht bij de contactpersoon van de groep, Cecile Harmsen via cecile.harmsen@t-mobilethuis.nl.

Alle leesclubs maken gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia.


www.senia.nl


Nachtvlinder- nacht

EEFDE - Op vrijdagavond 3 september organiseert IVN Zutphen de jaarlijkse Nachtvlindernacht. Dit jaar op een andere plaats en in samenwerking met Steven, die ervaring heeft met het vangen van nachtvlinders. 

Om 20.00 uur wordt gestart met een korte excursie op het terrein en een uitleg over de vlinders en over het vangen ervan. Om 20.30 uur is de zon onder en kan de lamp aan. Dan komen de eerste insecten op het doek. Ook staat de vlinderval dan klaar. 

Vanwege de coronamaatregelen, is het aantal personen dat kan deelnemen beperkt. Opgave is daarom noodzakelijk en kan bij Klaske ten Grotenhuis via ktengrotenhuis@kpnmail.nl. Voor meer informatie kan men bellen naar 0575-471995. Men kan, na opgave, ook later op de avond aansluiten bij de excursie. 

De avond begint om 20.00 uur aan de Almenseweg 27 in Eefde. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt op prijs gesteld. Ook kinderen zijn van harte welkom, graag wel van tevoren even opgeven. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht.


www.nachtvlindernacht.nl

www.ivn.nl/afdeling/zutphen