Terwijl Jan Klumper zijn bloemen en prijs met een hand vast probeert te houden, ontvangt hij in de andere hand de felbegeerde beker van Peter Karssenberg. Foto: Arjen Dieperink

Terwijl Jan Klumper zijn bloemen en prijs met een hand vast probeert te houden, ontvangt hij in de andere hand de felbegeerde beker van Peter Karssenberg. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Harfsenaar Jan Klumper wint Open Zomerkampioenschap Libre 2021

Algemeen

LOCHEM - De hele zomer werd er gebiljart voor de Open Zomerkampioenschap Libre 2021. Afgelopen zaterdag vond uiteindelijk de finale plaats. Harfsenaar Jan Klumper won uiteindelijk het kampioenschap.

Door Arjen Dieperink

Op een van de vele biljarttafels die Bousema rijk is werd druk gespeeld. Renate Karssenberg en Jan Klumper speelden voor de hoofdprijs, de felbegeerde beker. Langzaam maar zeker laat Klumper, Karssenberg achter zich. Beide spelers moeten achtentwintig punten halen. Hierbij behaalde Renate Karssenberg tijdens het toernooi een gemiddelde van 0,833 en Jan Klumper 1,529.  De strijd werd duidelijk zichtbaar bij beide spelers. Terwijl Renate nog dertien punten moest behalen waren twee punten voor Jan Klumper voldoende. Toch had de Harfsenaar daar meer beurten voor nodig dan verwacht. In twintig beurten behaalde Jan Klumper de achtentwintig punten, Reneta Karssenberg eindigde op twintig punten. 

Ronny Hazewinkel bedankte namens de organisatie alle spelers voor hun sportieve prestatie, Bousema voor de gastvrijheid en de vele vrijwilligers die het toernooi mogelijk hebben gemaakt. De organisatie was verheugd dat in deze tijd van corona het kampioenschap wel mocht worden gehouden. Daarna ontving winnaar Jan Klumper de prijzen en de felbegeerde beker. De 57-jarige Jan Klumper biljart naar eigen zeggen al lang. “Toen ik als jongen naar dansles ging bij dansschool Veelers in Lochem, ging altijd één van ons groepje jongens in de pauze naar Witkamp in Laren om het biljart te reserveren. Vanaf die tijd biljart ik dus.”  De Harfsenaar heeft zelfs thuis een biljart staan. “Dat maakt het wel een stuk makkelijker om regelmatig te kunnen oefenen”, laat hij met een knipoog weten.