Het was een gezellige drukte bij de gracht tijdens de viskaravaan. Foto: Arjen Dieperink

Het was een gezellige drukte bij de gracht tijdens de viskaravaan. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Viskaravaan in Lochem een groot succes

LOCHEM - Vorige week woensdag vond de viskaravaan aan de grachten in Lochem plaats. Zo'n honderd jeugdige vissers genoten volop van deze dag.

Door Arjen Dieperink

Bij het Blekershuisje aan de gracht stonden enkele auto's opgesteld waarvan de tekst op de zijkant niets te wensen over laat. Men was voor de viskaravaan gekomen. Ook een grote partytent werd opgebouwd met de tekst 'Sportvisserij Nederland'. Verschillende vrijwilligers en de organisatoren liepen herkenbaar in hun hesjes en de petjes voorzien met het logo en tekst van de Sportvisserij op. Harry Ovink is er ook bij, hij filmt de viskaravaan. "Een geweldig gebeuren vind ik het voor jong en oud waarbij aan het vissen heel veel plezier wordt beleefd. Ik denk dat velen bij het woord 'karavaan' dachten aan een lange sliert van auto’s en dergelijke."  

Het blijkt een sliert van zo'n honderd jeugdige vissers te zijn. Sommige kinderen kwamen uit het westen van het land en stonden met hun ouders op één van de campings rondom Lochem. Behalve met een vaste hengel vissen, leerden de kinderen tuigjes maken, oefenen met een werphengel en deden ze kennis op over het onderwaterleven. Ook was het mogelijk om met een hengelsimulator te oefenen met verschillende soorten vis. Hierbij werd wel het één en ander van de deelnemers gevraagd, het leverde menigeen de nodige spierballen op. Het hoogtepunt voor de jeugdige vissers was wel het bezoek van Daniël Weijers, bekend van het programma VisTV. Zijn handtekening was zeer gewild. 

Als ondersteuning vanuit Sportvisserij Nederland was Daniël Weijers bij de viskaravaan in Lochem op bezoek. De aanwezige leden van de visvereniging Laren - Lochem zorgden ervoor dat de viskaravaan soepel verliep en hielpen de jeugd tijdens het vissen.  "In ieder geval heb ik daar als vrijwilliger heel veel van genoten.", aldus Harry Ovink.