Programma Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk weer van start

LOCHEM - Eindelijk mag het lezingenprogramma van het Lochemse Vrouwennetwerk weer starten. Na een periode van relatieve stilte door de corona-pandemie snakt iedereen ernaar om elkaar weer te ontmoeten tijdens de inspirerende en supergezellige ochtenden in de schouwburg. De opening van het seizoen is op 14 september. Dan wordt onder meer het nieuwe, veelzijdige programma van Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk afdeling Lochem en omgeving gepresenteerd. Vanaf die datum komt elke veertien dagen, tot begin april, op dinsdagochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur een interessante gastspreker.

Muze Mathilde Willink
Zo komt Lisette de Zoete op 28 september een lezing houden over het bizarre leven van Mathilde Willink, societyfiguur en muze van de schilder Carel Willink. In haar Fong-Leng creaties, waarvan er enkele in Museum More in Ruurlo zijn tentoongesteld, kreeg ze veel publiciteit. Lisette de Zoete schreef haar biografie, waarvan zojuist de tweede druk is verschenen.

Strafpleiter Wim Anker
Andere onderwerpen, die vorig seizoen moesten worden afgezegd vanwege de pandemie, zijn bijvoorbeeld de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe, die onlangs door de Unesco zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst. Ook de cabaretvoorstelling van Irene van der Aart en het optreden van de bekende Friese strafpleiter Wim Anker moesten worden uitgesteld, maar staan nu gelukkig weer op het programma. Dat geldt ook voor de lezingen over moderne architectuur, over vrouwen bij Defensie en over hoe het Nederlandse landschap er over honderd jaar uit zal zien, rekening houdend met de klimaatverandering.

Vaccinatiebewijs of negatieve test
De bijeenkomsten vinden plaats in de foyer van de schouwburg, waar vanwege de coronamaatregelen plaats is voor maximaal 80 personen. Entree op vertoon van QR-code of vaccinatiebewijs, dan wel een negatieve test van maximaal 48 uur geleden; dit alles gekoppeld aan het legitimatiebewijs. Door deze regels is geen mondkapje of anderhalve meter afstand nodig. Op 14 september is er geen pauze en geen horeca; na 20 september kan dat weer anders zijn.

De bijeenkomsten zijn tijdelijk - in verband met de geldende beperkingen - niet toegankelijk voor introducées.