Vredesweek 2021 Lochem

LOCHEM - De Vredesweek is dit jaar van 18 tot en met 26 september. Het thema is ‘inclusief samenleven’. Ook in Lochem wordt hier aandacht aan geschonken. Het programma is dit jaar bescheiden omdat niet duidelijk was welke mogelijkheden er zouden zijn in verband met de coronamaatregelen. Iedereen van harte welkom.

Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommigen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen. Daarom is 'inclusief samenleven’ gekozen als thema van de Vredesweek 2021. 

Programma
Op 18 september wordt de Vredesweek in Lochem geopend en is er een Stolpersteine-wandeling die start vanaf het BIC (Bezielend Inspiratie Centrum) aan de Noorderwal 17 te Lochem. 's Avonds om 20.00 uur is onder de noemer 'Licht van Gudula' de Gudulakerk aan de markt opengesteld en op 19 september kan men om 10.00 uur in de kerk terecht voor een interreligieuze viering. Op 20 september vindt om 15.00 uur een 'Café van de Vrede' plaats in Huize Gudula, Oosterwal 18 en op 22 september vanaf 14.00 uur vindt in het BIC een middag plaats in samenwerking met vluchtelingenwerk (voor kinderen en hun ouders).


www.vredesweek.nl