Activiteiten 65-plussers in de Ontmoetingsplek

HARFSEN - Ook steeds meer 65-plussers van buiten het appartementencomplex De Veldhoek weten de Ontmoetingsplek aan Gentiaan 1 in Harfsen te vinden. Het nieuwe middagprogramma is dan ook veelzijdig.

Lezing begraven in de natuur
Zo is er bijvoorbeeld een lezing over natuurbegraafplaatsen, die de laatste jaren erg geliefd zijn. Steeds meer mensen willen later een eeuwige rustplaats op een mooie plek, waarbij de natuur in ere wordt gehouden. In Vorden is er pas eentje geopend onder de naam Schapenmeer. Mevrouw Ingeborg Roos geeft op dinsdagmiddag 21 september in haar lezing graag alle informatie over het begraven in de natuur.

Op reis door Zuid-Afrika
Op vrijdagmiddag 24 september neemt mevrouw Aly Wagenvoorde de bezoekers mee op reis door Zuid-Afrika. Beelden van het Kruger National Park, bekend om z’n grote verscheidenheid aan wilde dieren, van het koninkrijk Swaziland en van de Tuinroute wisselen elkaar af. Heel boeiend is ook het bezoek aan een aidscentrum in de regio KwaZulu-Natal, waar de oma’s enthousiast voor haar dansten en kookten. Onder meer in Stellenbosch toont ze plekken die herinneren aan de gezamenlijke geschiedenis van Zuid-Afrika en Nederland. Het wordt een mix van film- en fotomateriaal en sfeervolle, soms uitbundige muziek.

Bijzondere beeldentuin
In Harfsen is een bijzondere beeldentuin, AfriKan, waaraan op maandagmiddag 27 september een bezoek wordt gebracht. Daar, aan de Lochemseweg 145, komt iedereen die mee wil kijken om 14.15 uur bijeen. Onder de veranda vertelt de heer Nico van Kan bij een kop thee of koffie over zijn project en vervolgens wordt een rondgang gemaakt langs de uit Afrika afkomstige beelden.

Huiskamer van Harfsen en kring van Dorth
Gewoon even binnenlopen voor een kop koffie, een praatje of het lezen van de krant kan natuurlijk ook. Wees welkom in de ‘huiskamer’ van Harfsen en kring van Dorth. De toegangsprijs voor de activiteiten is 6 euro voor een externe bezoeker en 4 euro voor een abonnementhouder; soms wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanvang is steeds om 14.15 uur. Alle geldende coronaregels worden uiteraard in acht genomen.

Voor aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via: activiteiten@ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl, maar ook zonder aanmelding is men hartelijk welkom. Op de hoogte blijven? Houd dan de Facebookpagina en website in de gaten voor het volledige programma.


ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl