Afbeelding

Gratis workshopprogramma voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

LochemDOET start weer met workshops voor vrijwilligers uit de hele gemeente Lochem.

We mogen elkaar weer ontmoeten, dus de workshops gaan ook weer live plaatsvinden. Daarnaast blijven we ook online een programma aanbieden van Webinars en e-learning.

Aanmelden voor workshops kan via www.lochemdoet.nl/lochemtraint Daar vind je het hele programma en de laatste nieuwtjes.

Programma voor september t/m november

Maximaal profileren
Dinsdag 21 september 19.30 – 21.00 uur
Werf die top vrijwilliger die jouw club nodig heeft en leer hoe de allerleukste vrijwilligers jouw gaan vinden?in deze workshop maken we je wegwijs op de website van lochemdoet. hoe kan je je als organisatie het beste op de kaart zetten. en gaan we aan de slag met de perfecte vacaturetekst. zodat je opvalt en vooral ook opvalt bij degene die je zoekt! deze training is bedoeld voor organisaties die graag beter willen worden in het werven van vrijwilligers.

De vele gezichten van eenzaamheid (online)
Maandag 27 september van 19.00 – 21.30 uur
Wat is eenzaamheid en hoe kan je het signaleren? Interactieve workshop speciaal georganiseerd voor vrijwilligers uit de gemeente Lochem, Voorst en Brummen.
Veel inwoners zijn eenzaam. Vrijwilligers in Brummen, Lochem en Voorst kunnen daar heel goed bij helpen. Maar: wat is eenzaamheid eigenlijk, wat zijn de oorzaken en gevolgen? En nog belangrijker... hoe kun je eenzaamheid signaleren? Daarover gaat de gratis interactieve online workshop 'De vele gezichten van eenzaamheid'

Kennismaken met mindfulness
Zoek je meer kalmte en rust in je dagelijkse leven?
Vind je het lastig om voor jezelf te kiezen?
Wil je minder piekeren?
Verlang je naar minder stress en meer plezier?

Donderdag 30 september 19:30-21:30 uur
Vier lessen in samenwerking met Impluz
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en bestaat vooral uit het oefenen van mindfulness, zoals adem- en bewegingsoefeningen. Ook worden ervaringen uitgewisseld.
Start 30 september de overige data zijn: 7, 12 en 21 oktober.

Persbericht schrijven
Woensdag 6 oktober 19.30 – 20.30 uur
Hoe schrijf je nou dat artikel of persbericht dat iedereen wil lezen en dat elke krant wil plaatsen?
In deze workshop leert Gerwin Nijkamp (hoofdredacteur Achterhoeks Nieuws) je de kneepjes van het vak: de tips & flops. Alles wat je moet weten om een goed artikel over jouw club of activiteit te schrijven.

Niet-pluis-gevoel. en dan
Woensdag 13 oktober van 10 – 11.30 uur
Donderdag 14 oktober 20.00 – 21.30 uur (online)

Soms kom je als vrijwilliger bij iemand of ga je bij iemand weg en maak je je zorgen. Maak van die zorgen niet jouw zorgen. Wat kan jij doen? Wat zijn signalen? Waar kan je heen?
Deze workshops wordt gegeven door Kees Damhuis ( Stichting Welzijn Lochem)

Festival voor jou
8 t/m 12 november 2021
Een week lang elke dag workshops, activiteiten, ontmoeting en gezelligheid steeds in een andere kern van onze mooie gemeente. Speciaal voor mantelzorgers en vrijwilligers
Maandag: Laren en Exel
Dinsdag: Almen en Harfsen
Woensdag: Lochem
Donderdag: Barchem en Zwiep
Vrijdag: Gorssel, Eefde, Epse
Het festivalprogramma is staat vanaf begin oktober op www.lochemdoet.nl , daar kan je je ook aanmelden.

Wil je meedoen aan een van deze workshops, meld je dan aan via www.lochemdoet.nl/lochemtraint Of stuur een mail naar contact@lochemdoet.nl