V.l.n.r. Marieke Muilerman, José Braakhekke, Ellen Jimmink, Monique Brokken en Judith Haarman zijn klaar voor hun Oktoberfest. Foto: Arjen Dieperink

V.l.n.r. Marieke Muilerman, José Braakhekke, Ellen Jimmink, Monique Brokken en Judith Haarman zijn klaar voor hun Oktoberfest. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Barcompetitie Dorpshuus Hoeflo start met Oktoberfest

Algemeen

HARFSEN - De barcompetitie van Dorpshuus Hoeflo komt eraan. Op zes zaterdagen in de komende maanden mogen bar-teams het café van het Dorpshuus creatief inrichten met een eigen thema. Wie dat het leukst heeft gedaan wordt eind maart bekend, als de nog samen te stellen deskundige jury uitspraak doet. Het spits wordt op zaterdag 16 oktober afgebeten met een Oktoberfest.

Door Arjen Dieperink

Het is zondagochtend elf uur, bij het Dorpshuus Hoeflo is het rustig. Op de eerste verdieping van het gebouw is het café van het Dorpshuus gevestigd. De deur staat open. Binnen zitten Marieke Muilerman, Judith Haarman, Ellen Jimmink, José Braakhekke en Monique Brokken. De dames hebben zich speciaal voor de foto in de Berkelbode alvast in Oktoberfest-kledij gestoken. Dat is het thema, waarmee de dames op 16 oktober de barcompetitie in Dorpshuus Hoeflo ingaan. Zij worden bijgestaan door Hennie Heethaar, Jop Stegeman en Jessica van Min, die er nu niet bij zijn.
De evenementencommissie van het Dorphuus doet de aftrap. Iedere maand kan een nieuw bar-team de competitie aangaan met een ander thema. Zo’n twintig jaar geleden waren in Harfsen ook de barcompetities met daaraan verbonden een bepaald thema. Het werd toen gehouden in Buitenlust dat nu gesloten is”, laat Marieke Muilerman weten. Zelf ging ze in die jaren ook naar de barcompetities toe, nu staat ze voor het eerst aan de andere kant van de bar. “Ik was toen nog te jong om mij dat te herinneren”, zegt de 26-jarige José Braakhekke.

Schlagermuziek
Monique Brokken, die tevens beheerder van het Dorpshuus Hoeflo is, wil wel meer over hun Oktoberfest kwijt, “De bar is op 16 oktober vanaf 20.30 uur open. Wij lopen in de kledij van het Oktoberfest en hebben het café dan ook helemaal zo aangekleed. Tevens zal er schlagermuziek worden gedraaid en hebben wij Duitse braadworst. Het zou mooi zijn dat de bezoekers ook in bijvoorbeeld in een Tirolerbroek of lederhose komen.” De andere dames knikken instemmend bij die woorden. “Iedereen is tegenwoordig wel in voor een feestje”, vult Marieke Muilerman aan.
Op 13 november, 11 december, 15 januari, 12 februari en 19 maart zijn de volgende barcompetitiedagen gepland. “Ook 11 december is al door een groep bezet. Welk thema het die avond zal zijn weet ik nog niet. De andere data staan nog open, daar kunnen vrienden, collega’s of andere groepen nog iets leuks voor plannen”, zegt Monique.
De jury zal alle avonden beoordelen op omzet, aankleding, muziek en andere zaken. Wie uiteindelijk de winnaar is wordt eind maart in de Berkelbode bekendgemaakt.


www.hoeflo.nl/