Marian de Hoop-Beltman (l) geeft namens Alzheimer Trefpunt Lochem een snoeppot aan de medewerkster van Team Klein Markt. Foto: Arjen Dieperink

Marian de Hoop-Beltman (l) geeft namens Alzheimer Trefpunt Lochem een snoeppot aan de medewerkster van Team Klein Markt. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Alzheimer Trefpunt Lochem komt met nieuwe activiteiten

Algemeen

LOCHEM - Vorige week dinsdag vond de Wereld Alzheimer Dag plaats. Over de hele wereld werd die dag extra aandacht gevraagd voor dementie. Ook in Nederland waren er verschillende activiteiten, zoals in Lochem.

Door Arjen Dieperink

Alzheimer Trefpunt Lochem had het vorige week dinsdag druk. Alle woonzorgcentra in de kernen Lochem, Laren en Barchem werden door de dames van het Trefpunt bezocht. In de gemeenschappelijke ruimte van de Hoge Weide van Marga Klompé stonden glazen potten met inhoud te wachten. “Wij gaan het niet met ons allen wegbrengen, dat kan onrust bij de bewoners geven“, zegt een van de dames.
Achter de gesloten deur van de Hoge Weide werd het bezoek welkom geheten door één van de bewoners. Even later was men met de potten snoep te gast in de huiskamer bij het Team Klein Markt. Een van de medewerksters nam namens haar collega’s en de bewoners de pot snoep in ontvangst. Daarna gingen de dames van Alzheimer Trefpunt Lochem de andere huiskamers bezoeken.
“Vóór de coronacrisis organiseerde de afdeling Lochem met Wereld Alzheimer Dag een feestelijke bijeenkomst in de schouwburg Lochem. We hopen in 2022 weer een evenement te kunnen organiseren voor mensen met dementie, mantelzorgers en belangstellenden“, laat de coördinator Alzheimer Trefpunt Lochem, Truus Grijzen aan de Berkelbode weten.

Activiteiten
Op vrijdag 8 oktober is er een Alzheimer Trefpunt bijeenkomst. Het thema van die ochtend is ‘vrijheid en veiligheid in de thuissituatie’. Vera Langendijk, adviseur senioren van de Stichting Welzijn Lochem komt dat thema bespreken. Op vrijdag 12 november staat het thema ‘Eenzaamheid in relaties’ op het programma. gastspreker Henri Knol, geestelijk verzorger van zorgcombinatie Marga Klompé neemt de aanwezigen mee in de eenzaamheid in het algemeen, evenzeer in relaties waarin een partner lijdt aan dementie. Tenslotte is er op 10 december een winteractiviteit waar de ochtend in het teken staat van gezelligheid met muziek, zang en verhalen. Alle activiteiten vinden plaats in het Stadshuus aan de Markt, inloop van tien tot half elf. Het programma eindigt om twaalf uur. De toegang is gratis.