Elly Janssen is blij dat de zes comedians hun try-out in Lochem geven. Foto: Arjen Dieperink

Elly Janssen is blij dat de zes comedians hun try-out in Lochem geven. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Zes comedians geven try-out in Jansstheater

Algemeen

LOCHEM - In de Emmastraat zit het kleinste cabarettheater van ons land. Volgende week zondag vindt er de try-outshow plaats

Door Arjen Dieperink

Het begon voor Elly Janssen zo’n meer dan veertig jaar geleden in Harfsen waar de spelers van de Harfsense revue een balletoptreden zouden uitvoeren. Elly Janssen gaf hen les. Het zaadje was gelegd voor vele jaren dans en cabaret. Daarna gaf ze les onder de Croissanterie aan de Bierstraat en de belangstelling groeide.
Toen Elly in 1987 met Rob van den Elskamp in het huwelijksbootje stapte kochten ze twee huizen in de Emmastraat. Eén huis werd verbouwd tot dansschool. Inmiddels is de dans daar helemaal verdwenen. De naam Studio Elédance is inmiddels veranderd in Jansstheater, een naam die verwijst naar haar meisjesnaam Janssen en theater. Het theater heeft een oppervlakte van circa tweeëndertig vierkante meter en telt 49 zitplaatsen.
Op zondag 3 oktober is er vanaf 15.00 uur een try-outshow waar de comedians hun nieuwe grappen komen testen. Ellie Janssen wil er wel iets over kwijt, “Het is een show vol verrassingen en erg veel humor. De zes leukste comedytalenten van Nederland komen hun beste grappen afvuren naar het publiek. Wellicht ziet u wel de nieuwe Theo Maassen, Jochem Myjer of Claudia de Breij. Deze show wordt afgesloten door Chris van der Ende. Chris is bekend van onder meer Raymann is Laat, The Comedy Factory, Powned, De Slimste Mens en Lowlands.”
Belangstellenden kunnen nog boeken. “Wij zijn een begrip in deze regio als kleinste cabarettheater Ook bedrijven weten ons te vinden voor trainingen”, aldus Elly.


www.jansstheater.nl