Activiteiten voor 65-plussers uit Harfsen en Kring van Dorth

HARFSEN - Een levenstestament kan niet alleen nuttig, maar zelfs noodzakelijk zijn om problemen in de toekomst te voorkomen. Daarover geeft notariskantoor Tap & Van Hoff op dinsdagmiddag 5 oktober informatie. Alle 65-plussers uit Harfsen en Kring van Dorth zijn van harte welkom in de Ontmoetingsplek.

In een levenstestament legt iemand zijn wensen vast als hij of zij niet meer in staat is zelf beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld over de verkoop van het eigen huis, zorgkwesties, of financiën. Het kan vervelend zijn als er geen rechtsgeldige afspraken over zijn gemaakt. Ook wordt informatie gegeven over een testament, over schenkingen en wat te regelen bij overlijden.

Film 100-jarige fanfare
Vrijwel elk dorp heeft één, soms zelfs meerdere fanfares, die vaak al lang geleden zijn opgericht. Op vrijdagmiddag 8 oktober vertoont de heer Louis Spoelstra, oud-docent aan de filmacademie in Den Haag, zijn documentaire over een 100-jarige Brabantse fanfare. Met interviews vol herkenbare emoties en met veel muziek. Als toegift na de pauze laat hij een korte film zien over de grote, vele eeuwen oude Gudulakerk in Lochem.

Vrouwen in de kunst
In de 17de eeuw waren vrouwen in de schilderkunst zeldzaam. Judith Leyster was destijds het enige vrouwelijke lid van het Haarlemse schildersgilde. Vandaag de dag zijn er veel vrouwelijke kunstschilders, maar zo heel lang is dat nog niet het geval. En in de musea is werk van hen veruit in de minderheid. De Holtense kunstenaar Wim Kwakernaak heeft over ‘Vrouwen in de kunst’ een prachtige lezing samengesteld met daarin onder andere beelden van het werk van Charley Toorop, Lizzy Ansingh, Marlene Dumas, Rineke Dijkstra en Nikki de Saint Phalle. Maandagmiddag 11 oktober komt hij naar de Ontmoetingsplek.

Gezellig even binnenlopen voor een kop koffie, een praatje of het lezen van de krant kan natuurlijk ook.

Informatie en aanmelden
Naast de activiteiten, kan men ook gewoon binnenlopen voor een kop koffie, een praatje of het lezen van de krant. De toegangsprijs voor de activiteiten is 6 euro (4 euro voor een abonnementhouder); soms wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd. Vooraf aanmelden wordt gewaardeerd en kan via activiteiten@ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl. Ontmoetingsplek De Veldhoek, Gentiaan 1 in Harfsen. Aanvang steeds om 14.15 uur. Alle geldende coronaregels worden uiteraard in acht genomen. Het volledige programma is te vinden op de website en Facebookpagina. 


ontmoetingsplek-de-veldhoek.nl


Popkoor Amazing zoekt mannen

HOLTEN - Popkoor Amazing is sinds eind augustus weer begonnen met repeteren. Het koor zoekt nog enthousiaste mannen. Er staan enkele nieuwe songs op het programma, al gaat het eerste optreden dat op 14 oktober gepland stond niet door vanwege corona. In het voorjaar van 2022 staat er een trip op het programma: dan gaat men optreden met een koor uit het Zuid-Limburgse Mechelen en wordt er een weekend aan vastgeknoopt. Wie op zoek is naar een enthousiast koor met een gedreven dirigent, is van harte welkom eens vrijblijvend te komen luisteren. Aankomend seizoen wordt elke eerste maandagavond van de maand een inloopavond gehouden vanaf 19.45 uur. De eerste zal zijn op maandagavond 4 oktober.


www.amazing-holten.nl