Taizéviering Remonstrantse kerk

LOCHEM - Op zondag 10 oktober om 19.00 uur wordt er in de Remonstrantse kerk aan de Emmastraat in Lochem een Taizéviering gehouden. Het jaarthema van Taizé 2021-2022 is: 'Hoop blijven houden in goede en in slechte tijden'.

De mensheid is altijd weer in staat om nieuwe wegen te vinden dankzij die ontelbare vrouwen en mannen die zichzelf geven zonder te bedenken wat het kost. Zelf in tijden van onrust en onzekerheid. In deze viering gaan we op zoek naar tekenen van hoop. Pianist begeleid de viering. Iedereen is van harte welkom. 

De gemeenschap van Taizé begon in 1940, toen Frère Roger alleen naar het dorpje Taizé in Frankrijk kwam. Nu is Taizé een internationale, oecumenische gemeenschap van bijna honderd broeders. Ze zijn katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. De gemeenschap wil een ‘gelijkenis van gemeenschap’ zijn, een concreet teken van verzoening tussen verdeelde christenen en gescheiden volken. In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen waarin gebedsvieringen, stilte, uitwisseling en bezinning op de bronnen van het geloof centraal staan. Ieder jaar komen er enkele duizenden uit Nederland.