Afbeelding

Vrijwilligers en mantelzorgers staan centraal tijdens Festival voor JOU

LOCHEM - Ben je mantelzorger of vrijwilliger en woon je in de gemeente Lochem lees dan verder, want dit bericht is voor jou. Van 8 t/m 12 november organiseert Stichting Welzijn Lochem 'Festival voor JOU'. Een week lang zijn er activiteiten, waarbij we elke dag een andere kern in onze gemeente aandoen. We pakken dit jaar extra uit, omdat het 'Het jaar van de Vrijwilliger' is en we organiseren het in 'De week van de Mantelzorger'. Want jullie zijn echt niet te missen. 

In de gemeente Lochem zijn zeker 20.000 vrijwilligers actief en ruim 9000 mantelzorgers die zorgdragen voor hun naasten. Daarvoor willen we jullie enorm bedanken, want jullie inzet maakt de gemeente Lochem zoveel fijner, slimmer, socialer en mooier. Ook vrijwilligersorganisaties mogen Festival voor JOU natuurlijk aan hun eigen vrijwilligers aanbieden.

Vanaf 1 oktober staat het programma op de website www.lochemdoet.nl. Deelname aan het festival is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Iedereen mag kiezen uit 2 activiteiten, daarnaast is er elke dag een 'Op de koffie' waar je gezellig een kopje koffie kunt drinken aan een 'stamtafel' met andere mantelzorgers en vrijwilligers. Zo is er ook tijd voor ontmoeting en een praatje. Je mag zelf kiezen waar je heen gaat, het maakt daarbij niet uit in welke kern je woont. Ga vooral ook eens ergens anders kijken en laat je verleiden door de activiteit die je het allerleukst vindt.

Wat kun je wanneer doen?
Je vindt het definitieve programma vanaf 1 oktober op www.lochemdoet.nl
Op maandag 8/11 zijn we in Laren. Ronddwalen of een tekenworkshop bij Huis Verwolde, Horsemanship bij manage de Meiden van Haarman, chocola maken met bakker Wijnand, bloemschikken met Hanenveld en op de koffie bij het Kultuurhuus.
Op dinsdag 9/11 zijn we in Harfsen en Almen. Daar kun je op bezoek bij Museum STAAL, een poëzie-schilderworkshop door Jacqueline van Atelier V, Klankschalen en lachyoga met Ruth, Dotten en chalkboard met MooiZO, bloemschikken en mosterd maken bij De Winde en op de koffie bij Hoeflo.
Op woensdag 10/11(Dag van de Mantelzorg) in Lochem. Scharrelen in de natuurtuin, koken, boksen, theatersport bij het Jansstheater, op de koffie en de Burgemeester sluit aan.
Op donderdag 11/11 zijn we in Barchem en Zwiep. Beeldhouwen, Yoga en dansexpressie in de Kapel, schieten, kegelen en op de koffie bij Woodbrooke en salsadansen bij de Zwiepse molen
Op vrijdag 12/11 zijn we in Gorssel en Eefde. Op bezoek bij Museum MORE, touwslagerij, Sing-in,
Bierproeven bij bierbrouwerij Markebier, verhalen in de Detmerskazerne en fotografie workshop door Jelle Schaap bij de Sluis in Eefde. En op de koffie bij De Sluis in Eefde.

Het programma is nog onder voorbehoud en wordt nog aangevuld. Maar wil je verzekerd zijn van een plekje bij je favoriete activiteit geef je dan op vanaf 1 oktober via www.lochemdoet.nl . De inschrijving sluit op 31 oktober 2021. Vragen? Mail naar contact@lochemdoet.nl of bel 0573 297000