Lezing over kunst bij AKKU-Eetcafé

LOCHEM - Het AKKU-Eetcafé Lochem gaat donderdag 14 oktober weer van start, ditmaal met de lezing 'Kunst: boodschap en behagen'. Dit vindt plaats in de Stadslounge van de Schouwburg Lochem. 

In de beeldende kunst kan een kunstenaar zich richten op verschillende inhoudelijke uitgangspunten. Bijvoorbeeld religieuze thema's, willen vernieuwen, iets vereren, iets aan de kaak stellen, natuurbeleving, de toeschouwer een spiegel voorhouden enzovoort. 

Deze lezing spitst zich toe op twee aspecten: kunst die ons iets wil leren (boodschap) en kunst met als doel ons aangenaam te stemmen (behagen). Wim Kwakernaak studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam en de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Deze opleiding gaf hem ook onderwijsbevoegdheid. Bijna veertig jaar lang gaf hij les in het voortgezet onderwijs in onder andere het vak kunstgeschiedenis. 

Vanaf 10.15 uur staat (gratis) koffie/thee klaar, om 11.00 uur begint het programma en om 12.30 uur is de lunch in het naastgelegen restaurant ‘De Eetgalerie’. De entree voor de lezing inclusief de lunch bedraagt 15 euro (alleen de lezing is 7 euro). Voor toegang dient men te beschikken over een coronatoegangsbewijs én een geldig identiteitsbewijs.


www.akku-lochem.nl