Trudy Koning ter Heege-Jonkman en Agnes Pelgrim met de speculaasbrokken en hartjes. Foto: Arjen Dieperink

Trudy Koning ter Heege-Jonkman en Agnes Pelgrim met de speculaasbrokken en hartjes. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

'Voor elk kind een Sint'

EPSE - Sinterklaas is nog niet in ons land, maar de stichting 'Voor Elk kind een Sint' is alweer druk bezig met de voorbereidingen.

Door Arjen Dieperink

Voor Trudy Koning ter Heege-Jonkman liggen twee plasticzakken, één gevuld met twee speculaasbrokken en de ander met acht hartjes van speculaas. "Voor 6,95 euro zijn ze te koop", laat Trudy weten. Tegenover haar zit Agnes Pelgrim, in de omgeving ook wel bekend als 'De Bakkerij aan huis'. "Agnes is mijn bakker en zij ondersteunde afgelopen jaren ook onze stichting zodat wij speculaas konden uitdelen", laat Trudy weten.
De Stichting 'Voor elk kind een Sint' verblijdt gezinnen die om financiële redenen geen sinterklaasfeest kunnen vieren. Afgelopen Sinterklaas werden 34 kinderen verrast met cadeaus. Om dit mogelijk te maken houdt de stichting een actie met 'De Bakkerij aan huis'. "Wij gaan de speculaasbrokken en -harten aan de man brengen, een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan onze stichting." Agnes vult Trudy aan: "Als bakker mag ik graag zo'n initiatief als die van Trudy steunen, iets maatschappelijks terug kunnen doen in de omgeving waar ik mijn brood verdien, vind ik belangrijk".
De actie loopt van 1 oktober tot en met 30 oktober. Bestellingen kunnen worden gemaild naar voorelkkindeensint@outlook.com. "Zodra het geld is ontvangen, reserveer ik de bestelling en laat ik weten waar men het op zaterdag 13 november tussen 8.00 en 12.00 uur kan ophalen.", aldus Trudy. 


voorelkkindeensint@outlook.com
06 - 201 561 15