Viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag om 10.00 uur is er een woord- en gebedsviering met medewerking van Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. Voorgangers: dhr. B. Knapen en mv. G Wübbels. Thema van de viering: ‘Macht en rijkdom ten goede'. De coronaregels zijn versoepeld. Na afloop is er weer koffie.


Plantenruil in Exel

EXEL - Op zaterdag 16 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur is er op de oprit van de Oude Lochemseweg 2a in Exel, rechts naast restaurant Lu Lin, de jaarlijkse plantenruilochtend. Naast tuinplanten kunnen dit jaar ook kamerplanten, zaden, stekjes en pompoenen geruild of ingebracht worden. Niets te ruilen? In dat geval is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding iets te kopen.


Beginners- cursus Bridgeclub Jump’85

LOCHEM - Bridgeclub Jump’85 organiseert bridgecursussen voor beginners. Iedereen die wil leren bridgen is van harte welkom om kennis te maken met de bridgeclub. De cursus start, bij voldoende deelname, medio oktober en bestaat uit 20 lessen. De lessen zullen plaatsvinden in Het Stadshuus van 19.30 uur tot 21.30 uur. Een proeflidmaatschap van BC Jump’85 kost 81,50 euro. Voor meer informatie en aanmelden, stuur een mail naar secretaris@jump85.nl.. Na aanmelding ontvangt men bericht voor de definitieve opgave.


www.jump85.nl


2Switch doet mee aan Nationale Kringloopdag

LOCHEM - Op zaterdag 2 oktober is de Nationale Kringloopdag terug van weggeweest. De dag waarop Nederland kan ervaren hoe leuk de kringloop is. Tijdens de Nationale Kringloopdag zijn er in elke regio wel winkels met ludieke acties en lokale activiteiten. Ook 2Switch doet mee. Zo is het in Lochem mogelijk een workshop acrylverf gieten te volgen van 11.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.00 uur aan de Walderstraat 18. Verder kunnen liefhebbers weer struinen, op zoek naar verborgen pareltjes. Alle filialen zijn tijdens Nationale Kringloopdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.


Opbrengst Nierstichting Collecte 2021

LOCHEM/EXEL - De Nierstichting heeft met de collecte in Lochem en Exel het mooie bedrag van 4.493,56 euro opgehaald. Hierbij is gebruik gemaakt van zowel de collectebus als de mogelijkheid om geld over te maken via een QR-code. Deze mooie opbrengst is bereikt dankzij de inzet van een beperkt aantal collectanten die extra hun best hebben gedaan. De Nierstichting is trots op de collectanten en hoopt dat voor volgend jaar nog meer mensen zich aanmelden om te collecteren. Wie in de derde week van september zin en tijd heeft om te collecteren, kan zich melden bij collecte@nierstichting.nl of bel naar 035-6978050.  


Expositie

VORDEN - Kunstenares Louky Scheltema exposeert haar werk in haar atelier in de voormalige Prinses Julianaschool 1913 aan de Wildenborchseweg 30, op de grens tussen Vorden en Lochem. Te zien zijn grote en kleine schilderijen, glasfusing kunstwerken, bronzen beelden met glas. De eerste opening is op zondag 10 oktober 2021 van 12 tot 17 uur. Info: Scheltema@kunstwaard.nl, 06-44540232 of www.loukyscheltema.com.