Trio Tatavla. Foto: PR

Trio Tatavla. Foto: PR

Eerst concert Wereldmuziek
Lochem succesvol

LOCHEM -  Op zondagmiddag 3 oktober trapte Kompassie Lochem af met een eerste concert uit de serie Wereldmuziek Lochem. In de Lochemse Schouwburg gaf Trio Tatavla een bijna twee uur durend, zinderend concert. 

Dit trio speelt de traditionele muziek, zoals die tot 1922 in de Grieks-Turkse gemeenschap van Istanbul werd gespeeld. Vooraf had Crispijn Oomes (Wereldlokaal Zutphen) al aangegeven, dat hij geen ensemble kent met een grotere virtuositeit, inventiviteit en improvisatievermogen dan Trio Tatavla.
De drie muzikanten (Cha Limberger, Benjamin Clement en Dimos Vigioukas) wisten inderdaad op viool, gitaar en accordeon het publiek van begin tot eind te boeien. Zo werd in het nummer Gaschapiko (een traditionele Griekse dans) het publiek op onnavolgbare wijze vanuit Klein-Aziatische ritmes via Noord-Griekenland en een korte afslag langs Argentiniƫ (tango) naar eindbestemming Boedapest (zigeunermuziek) gebracht. De informele setting, in combinatie met de introductie van de gespeelde nummers door Cha Limberger, bezorgde het gehoor niet alleen adembenemende muziek, maar ook voor een beter begrip van de herkomst ervan.

Kompassie Lochem ziet uit naar het volgende concert in de serie Wereldmuziek Lochem van Vardan Hovanissian (Armeens-Turkse muziek) op 12 december 2021.


kompassielochem.nl