Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve bezocht het 60-jarige bruidspaar Jaap en Minny van Klaveren. Foto: PR
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve bezocht het 60-jarige bruidspaar Jaap en Minny van Klaveren. Foto: PR

Gorssels echtpaar 60 jaar
getrouwd

GORSSEL -  In augustus 1958 moest Jaap van Klaveren tijdens zijn dienstplicht met zijn collega’s van de genie een baileybrug leggen over de IJssel in Gorssel. Daar vlakbij stond aan de Veerweg het kantoor van Bennink’s Landerijen Bureau waar Minny Somer als secretaresse werkte. Daar was ook de eerste kennismaking. “Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Jaap. Die liefde is inmiddels uitgegroeid tot nu al 63 jaar samen gelukkig zijn.

In 1961 zijn ze getrouwd. Ze kregen twee kinderen en zijn ze de trotse opa en oma van drie kleinkinderen en een achterkleinkind. Jaap en Minny van Klaveren wonen al 58 jaar met veel plezier in Gorssel. Belangrijk vinden ze allebei dat er in het dorp nog aandacht is voor de invulling van het naoberschap. “Dat hoort zo, vinden wij”, zegt Jaap. Minny heeft jaren als vrijwilliger bij de VVV gewerkt en is al vanaf 1976 collectant voor het KWF. Naast de leiding van een groot security bedrijf is Jaap voorzitter geweest van de Christelijke lagere school en de Scoutinggroep in Gorssel. Ook is hij medeoprichter van de Kiwanis service en is hij nu een van de initiators van de vriendenkring Kiwanis. Samen maakt het diamanten bruidspaar veel reizen over de wereld en geniet daar volop van.

Het geheim van een goed huwelijk? “Gewoon samen geven en nemen”, zegt Minny lachend. “En lachen”, zegt ze, “humor is ook erg belangrijk!”.