Viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. In de viering gaat voor parochiemedewerker mv. G. Spekkink. Lector: mv. R. Wildemors. Thema van de viering: ‘Getuigen in dienstbaarheid'. De coronaregels zijn versoepeld. Na afloop is er weer koffie.


Wandeling Huis ’t Velde en Huis de Voorst

EEFDE - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 20 oktober een historische herfstwandeling. Twee kastelen, elk met een eigen verhaal. Tijdens de wandeling door de oude kasteelbossen maakt men kennis met de geschiedenis van deze twee huizen: Huis ’t Velde en Huis de Voorst. Deze keer ligt de nadruk op Huis 't Velde. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Start: 14.00 uur. Duur circa 2,5 uur. Tip van de boswachter: stevige schoenen aanbevolen. Meer informatie en online reserveren, zie de website.


www.glk.nl/activiteiten


Stem op de 25e HAMAC-RUN

HARFSEN - Onder de naam Rabobank ClubSupport stelt deze bank jaarlijks een deel van haar winst beschikbaar aan clubs, buurtverenigingen, theaters e.d. Omdat de bank geen aandeelhouders kent, kunnen leden van de Rabobank (vanaf 12 jaar) beslissen welke club of organisatie haar steun verdient. De Harfsense HAMAC-Run hoopt op veel stemmen.

De Harfsense HAMAC-Run viert in 2022 haar 25ste editie. Jaarlijks wordt voor jongeren met een beperking een feestdag georganiseerd met veel eten, drinken en optredens en als hoogtepunt voor hen een toertocht door de omgeving met vrachtauto’s, oldtimer auto’s en zijspannen.

Van 4 tot en met 25 oktober kunnen leden van de Rabobank stemmen uitbrengen via de app of website van de Rabobank. Ga in de app naar 'Zelf regelen' en 'Lidmaatschap' en klik op 'ClubSupport'. Breng de stem uit op 'HAMAC-Run' en andere verenigingen die u ook een warm hart toedraagt. Leden die niet online bankieren, hebben inmiddels een mail of brief van de bank gehad met hierin vermeld de stemcode waarmede kan worden gestemd.


Lezing staking in 1943 bij STORK

LOCHEM - Het Historisch Genootschap mag en kan haar publiek weer uitnodigen. Op dinsdag 19 oktober zal mevrouw Petra Wolthuis een bijzondere lezing houden over de april-mei staking in 1943 bij STORK. Dit vindt plaats in het Stadshuus, Markt 3 in Lochem. Aanvang: 20.00 uur. 

Op 29 april 1943 legt een half miljoen Nederlanders het werk neer. De staking begint bij machinefabriek STORK in Hengelo (O) en verspreidt zich als een olievlek over de rest van Nederland. Alleen het westen doet niet mee. De stakers protesteren tegen de oproep van Hitler om Nederlandse oud-militairen te laten werken in de oorlogsindustrie in Duitsland. De nazi’s reageren meedogenloos op het verzet: tweehonderd Nederlanders sterven voor het vuurpeloton of in strafkampen. Als reactie op deze represailles groeit het aantal Nederlanders dat in het verzet gaat of onderduikers in huis neemt enorm. Deze staking wordt ook wel de 'Melkstaking' genoemd en uiteraard gaat Petra Wolthuis dat uitleggen. 

Entree: 5 euro voor niet-leden, voor leden is de toegang gratis. Er wordt om de QR-code gevraagd.