Journalist en schrijver Martin Hendriksma. Foto: Sake Rijpkema
Journalist en schrijver Martin Hendriksma. Foto: Sake Rijpkema Sake Rijpkema

Aan zee: verhalen over de
Nederlandse kust

Martin Hendriksma te gast bij het Kenniscafé

LOCHEM - Nieuw in de Bibliotheek Lochem: het Kenniscafé. Maandelijks wordt er een gast uitgenodigd die een speciaal onderwerp bespreekt. De aftrap is op dinsdag 26 oktober door Martin Hendriksma, die vertelt over zijn boek Aan zee.

Martin Hendriksma schetst in Aan zee hoe een onherbergzame zandwoestijn, voortdurend bedreigd door het water, kon uitgroeien tot favoriet oord van ontspanning. Lotgevallen van kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen smeedt hij aaneen tot een keten van zilte verhalen, die zich uitstrekt van Cadzand tot Rottumeroog. Aan zee is een royaal geïllustreerde kroniek van vijfhonderd jaar kustbeleving. Van watervloed, slavernij, armoede en oorlog, maar ook van vrijheid en zorgeloos geluk. Gedreven vanuit de vraag: hoe houden we onze kwetsbare, soms overvolle ‘gouden rand’ in de toekomst leefbaar? Martin Hendriksma is schrijver en journalist en heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Hij is bekend van onder andere de tv-serie Langs de Rijn (Omroep Max, NPO2), die hij samen met Huub Stapel presenteerde.

De lezing vindt plaats op dinsdag 26 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Lochem, Dr. Rivestraat 3. Kaarten à 7,50 euro zijn online te koop via www.graafschapbibiotheken.op-shop.nl.