Ontmoeting en Inspiratie bij Roowinkel

LAREN - De werkgroep Ontmoeting en Inspiratie van PG Laren heeft op dinsdagavond 26 oktober een avond op een bijzondere locatie gepland, namelijk bij Roowinkel (Warfveendijk, Laren). Op dit stille plaatsje in de prachtige natuur komt men bij elkaar om rondom de vuurkorf op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan over het thema 'Durf jij te praten over de bijbel?'.

Het lijkt zo te zijn dat mensen nu makkelijker praten over geloof, zelfs op social media wordt er meer gezegd en geschreven over religie. Hoe ervaar jij dat, is dat voor jou ook zo? Trek een warme jas aan en kom ook rondom de vuurkorf met een warme mok koffie/thee of chocomelk met de rest van gedachten wisselen. Het begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom! Aanmelden is niet nodig, voor vragen stuur een appje naar René Bijzet (06 - 142 134 50).


Bridgen in De Borkel

GORSSEL - Na een gedwongen onderbreking van anderhalf jaar is het vanaf 3 november weer mogelijk om elke woensdagmiddag te bridgen in een van de zalen van De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. In een gezellige sfeer worden drie ronden van elk vier spellen gespeeld. Het betreft geen competitiebridge, maar elke week worden wel de behaalde scores bekendgemaakt. Wie mee wil doen hoeft geen lid te zijn van een bridgeclub en vooraf aanmelden of afmelden is niet nodig. De inloopbridge is niet specifiek voor bewoners van De Borkel. Iedereen die wil komen bridgen is welkom. De bridgemiddag wordt verzorgd door leden van de bridgeclub Alert 05, die gebruik kunnen maken van materiaal dat dankzij een bijdrage van de Stichting Vrienden van De Borkel kon worden aangeschaft. Aan het meespelen zijn geen kosten verbonden, alleen de consumpties zijn voor eigen rekening. De inloopbridge begint om 14.00 uur.


Muziekcafé Hoeflo

HARFSEN - Zondag 24 oktober vanaf 14.00 uur zullen er jazz- en bluesklanken in café Hoeflo klinken. De Jazz- en Bluesband Miss Behavin zal in het Dorpshuus Hoeflo in Harfsen een muzikale middag verzorgen. Met nummers als All of Me, Fly me to the Moon, Fever en meer.

Miss Behavin wordt vertegenwoordigd door de ervaren zangeres Manon Tromp, die na een verblijf van 8 jaar met veel optredens in en rond Glastonbury Engeland, nu weer in Nederland haar stem gaat laten horen. Manon wordt met name geïnspireerd door de nummers van Billie Holiday. Zij zal begeleid worden door Frank Ong-Alok op bas, Wolfgang Reisiger op piano en Douwe laansma op saxofoon. Entree is 7,50 euro en men kan van tevoren al entreekaarten reserveren via www.hoeflo.nl. Bij de ingang zal om de QR-code gevraagd worden.


Inloopmiddag De Brink in Gorssel maakt nieuwe start

GORSSEL - Vorige week woensdag is de inloopmiddag in de Brink weer van start gegaan. De middag is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om eens een praatje te maken met anderen, een spelletje te doen of een kop koffie of thee te drinken. Kortom een paar uur gezellig met anderen door te brengen. Vooral ouderen en mensen die alleen wonen worden uitgenodigd om woensdagmiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur binnen te lopen in de Brink. De gastvrouwen en heren van de Brink proberen verschillende activiteiten aan te bieden, zodat er iets te doen is, maar er is ook rust voor een gesprek. Loop gerust iedere woensdag vanaf 27 oktober binnen. Gezelligheid en ontmoeting staat centraal. Koffie en thee zijn gratis.