Wethouder Eric-Jan de Haan had de eer het reliëf te onthullen. Foto: PR
Wethouder Eric-Jan de Haan had de eer het reliëf te onthullen. Foto: PR

Lochems reliëf definitief in gebruik genomen

LOCHEM – Op dinsdag 12 oktober 2021 is het Lochems reliëf definitief in gebruik genomen. Diverse genodigden kwamen dinsdagmiddag bijeen in VVV Lochem, waarbij er na diverse sprekers, overgegaan werd tot de ingebruikneming. 

Directeur Arne Heitmeijer van Hotel Hof van Gelre deed het een woord van welkom. Focko De Zee nam het woord van hem over en vertelde over het ontstaan van de behoefte en de vraag van uit Hotel Hof van Gelre om iets blijvends aan de gemeenschap van Lochem te geven naar aanleiding van het 75-jarig jubileum.  Het idee werd gelanceerd bij Jacobus Trijsburg, die weer op zijn beurt samen met Focko De Zee dit initiatief voorlegde bij de zoon van Jacobus; Aebele Trijsburg, een kunstenaar in hart en nieren. 

Aebele Trijsburg lichtte toe hoe het proces van dit kunststuk is ontstaan en hoe het verloop ervan is geweest. Het kunststuk geeft een impressie van de binnenstad van Lochem vóór de grote brand in 1615 en is gegoten in brons. Een tastbaar kunststuk voor visueel gehandicapten. Tot slot heeft Paul Roodbol, van het Historisch Genootschap, Focko De Zee in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inspanning en liefde voor Lochem en haar geschiedenis.

Na diverse dankwoorden ging het gezelschap naar buiten waar de in gebruik neming plaatsvond. Onder het genot van een hapje en een drankje uiteraard. Wethouder Eric-Jan de Haan had de eer het reliëf te onthullen en samen met de genodigden te toosten op dit prachtige kunststuk. Want het eindresultaat mag er zijn!

Afbeelding