Met een mooie sfeeractie van de Supportersvereniging Sportclub Eefde werd het startsein gegeven voor een mooie middag voetbal. Foto: PR

Wedstrijd Sp. Eefde 1 - Eerbeekse Boys 1

EEFDE - In een lekker herfstzonnetje stond afgelopen zaterdag SP Eefde - Eerbeekse Boys op het programma, een wedstrijd die de afgelopen jaren zowel in de 3e als 4e klas afgewerkt werd. Door de herfstvakantie was er geen programma voor de andere teams en dus was het lekker druk.

De volgende namen stonden aan de aftrap toen de kruitdampen van de rookbommen waren opgetrokken: Bas Hoetink, Niels van der Spek, Terry Stok, Rens Braakhekke, Pepijn Stronks; Joost Alferink, Dennis Nijveld, Rik van Brugge; Julian Wolf, Mitch Elsman, Jorn Braakhekke.

Het eerste kwartier was aftasten van beide kanten, geen grote kansen konden worden genoteerd, en het voetbal was niet hoogstaand. Na 20 minuten werd de ban gebroken, de linksbuiten van Eerbeek snelde langs de verdediging en Joost Alferink kon hem alleen met een overtredingen stoppen. De penalty werd goed binnengeschoten en zo stonden de gasten in het oranje op 0-1.

Eefde rechte de rug en kreeg de overhand en in de 28ste minuut werd er door Julian Wolf goed druk gezet waardoor hij een uittrap van de keeper onderschepte, een dribbel inzette en zijn schot (licht van richting veranderd) er in zag gaan: 1-1. In het resterende kwartier was Eefde sterker waardoor de defensie van Eerbeek meerdere keren aan de bak moest maar toch ging men de rust in met een 1-1 stand.

Eefde kwam na rust niet goed uit de kleedkamer, Eerbeek kwam wat meer in zijn spel en was wat sterker. Dit leidde tot een corner in de 58ste minuut die niet goed werd verwerkt en zo kon worden binnen geschoten door de gasten.

Met een achterstand was er werk aan de winkel. Invalbeurten van Wouter Bakker, Tim Alferink en Sjors Scholten zorgden ervoor dat Eefde weer wat sterker werd, vooral Wouter was na een uitstekende actie dichtbij, maar zag zijn schuiver net naast rollen. In minuut 82 kreeg Eefde een vrije trap op een mooie plek, aangemoedigd door een uiteraard fanatiek terras slingerde Julian de bal voor en daar stond Rens. Hij versloeg zijn man in de lucht en de keeper was kansloos: 2-2.

Eefde ging nog opzoek naar de winst in de laatste minuten maar helaas bleef het bij 1 punt.

Volgende week gaan de mannen van Stephan Panman op bezoek bij Redichem.