Teamleider Kim Koopman (l.) en Hans Meijerink zien met de aankomende verbeteringen de toekomst voor de Beemd zonnig in. Foto: Arjen Dieperink

Teamleider Kim Koopman (l.) en Hans Meijerink zien met de aankomende verbeteringen de toekomst voor de Beemd zonnig in. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Flinke veranderingen bij Zwembad De Beemd

Algemeen

LOCHEM - Vele jaren zwaaide Jorrit Erps de scepter in zwembad De Beemd en sinds kort is hij vertrokken voor een nieuwe uitdaging. Maar hij regelde nog wel een tijdelijke vervanger. Dat is Hans Meijerink, die als interim-manager grote plannen met het Lochemse bad heeft.

Door Arjen Dieperink

Hans Meijerink was al tweeënhalf jaar met pensioen toen Jorrit Erps hem benaderde. “Ik heb 44 jaar in het zwembadgebeuren gezeten waarvan de laatste 26 op ‘t Timpke in Borculo. Jorrit en ik kennen elkaar van het werk en toen hij mij belde dat hij De Beemd niet zo maar wilde achterlaten heb ik ja gezegd. Alle klusjes die ik thuis kon doen toen ik met pensioen ging waren al gedaan, ik was eraan toe om weer iets anders te doen en vond het hier. Het bestuur van De Beemd, waar ik een heel goede band mee heb, ging akkoord met mijn komst”, aldus Meijerink.
De laserprinter zoemt en Meijerink haalt er een uitgeprinte plattegrond uit. “Toen ik hier kwam heb ik mij enkele doelen gesteld, en dit is er een van. Je ziet hier de plattegrond van het peuterbad dat nu nog klein is. Het wordt straks twee keer zo groot en dit is het ontwerp. Ook de versiering wordt aangepast. Ik hoop dat het eind dit jaar klaar is, maar de verbouwing kan wel enige hinder veroorzaken” .  

Personeel
Het is niet het enige doel dat Meijerink met De Beemd voor ogen heeft. Met enthousiasme en warmte spreekt hij over het zwembad en het personeel. Het zwembad telt 15 fte’s (volledige werkplekken-AD) verdeeld over vierentwintig personeelsleden. “Uit de lifeguardcursus die wij hebben gegeven zijn twee kandidaten naar voren gekomen die bij ons gaan werken.” Meijerink opperde ook het idee om buitenstaanders een BHV-cursus bij De Beemd te laten volgen. “Wij hebben voor die cursus plek voor zo’n twaalf personen. De cursus is overigens niet geheel gratis, zoals de lifeguardcursus. Er wordt wel een bijdrage gevraagd maar ik weet nog niet hoeveel. De lessen beginnen op zondag 28 november.”
Een ander aandachtspunt voor Meijerink is het zwemlessysteem. “Wij willen dit verder moderniseren. In januari willen we alles gedigitaliseerd hebben. Dat scheelt achteraf veel werk en de ouders kunnen met inlogcode de zwemvorderingen van hun kind volgen. Dit is echt een belangrijke verbetering.”
Verder was er zondag een goedkoop tarief, om mensen die normaal niet naar het zwembad komen kennis te laten maken. Direct zichtbaar voor de verenigingen die van het zwembad gebruik maken is ook het nieuwe scorebord. “Het oude was aan vervanging toe”, zegt Hans.

Teamleider
De 34-jarige Kim Koopman komt het kantoor van Meijerink binnenlopen. “Kim is sinds 1 oktober onze teamleider.” Koopman is niet helemaal onbekend op De Beemd. Jarenlang gaf zij er zwemles. “Ik heb enkele jaren bij de politie gewerkt maar zijdelings bleef ik met het zwembad verbonden. Uiteindelijk heb ik de stap naar het zwembad gemaakt”,  laat zij weten. Kim Koopman is onder andere verantwoordelijk voor het personeel, roosters en doelgroepen. Haar enthousiasme over De Beemd steekt zij niet onder stoelen of banken. Als één team zal het personeel van De Beemd een zonnige toekomst tegemoet gaan.