Emmy bij haar winnende tekening. Foto: PR.

Emmy bij haar winnende tekening. Foto: PR.

Emmy wint eerste prijs in Peace Poster Contest

Algemeen

JOPPE - De tekening van Emmy van de Joppeschool uit Joppe is op zaterdag 30 oktober tot winnaar verkozen in een regionale Peace Poster Contest van Lions Clubs Nederland. Leerlingen van de Joppeschool in Gorssel, OBS De Zwaluw (Markelo) en de OBS Stokkum dongen mee naar de prijzen. De inzendingen waren tentoongesteld in de Martinuskerk in Markelo.

Een jury bestaande uit drie actieve kunstenaars, Dorien Plaat, Heleen Posthumus en Jeanine Vet beoordeelde de tekeningen. Volgens het jurycommentaar draagt het werk van Emmy duidelijk het thema van de wedstrijd ‘Wij zijn allemaal verbonden’ uit. “Ze is er serieus mee bezig geweest en heeft een hele mooie tekening gemaakt. Een ontroerende afbeelding met een duidelijk contrast. De donkere randen met onder meer de torens met vliegtuigen en een mooie kleurige bubble waarbinnen heel verschillende mensen elkaar vasthouden.”, aldus de jury. Emmy’s tekening wordt nu ingezonden om mee te dingen in de districtswedstrijd. Ook Kyra van OBS De Zwaluw en OBS Stokkum kregen uit handen van Rob Schuurman, voorzitter Lions Club Markelo Lochem Mixed, een eerste prijs uitgereikt. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Renske, Diede en Anouk.

Peace Poster Contest
De PPC is een wereldwijde tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar. De wedstrijd wordt voor de 34ste keer georganiseerd door Lions Clubs International. Een van de doelstellingen van de Lions International is: een bijdrage te leveren aan het creëren van begrip en verbinding tussen volkeren onderling, kortom aan wereldwijde vrede. Door mee te doen aan de PPC kunnen honderdduizenden kinderen in de vorm van een poster uiting geven aan gevoelens over vrede.
Lions-clubs over de hele wereld, in Nederland zijn dat er 400, nodigen scholen uit om deel te nemen. De Lions Club Markelo Lochem Mixed, een van de twee Lions-clubs die in Lochem actief zijn, organiseerde deze Peace Poster Contest. De clubs vallen allemaal onder een van de zes districten in Nederland. De winnaars doen mee aan de districtsverkiezingen waar uiteindelijk de eerste prijs van Nederland uit voortkomt.
De winnaar van de nationale eerste prijs zal meedingen naar de internationale hoofdprijs, die wordt uitgereikt in het gebouw van de Verenigde Naties in New York. Van de winnende tekening wordt een poster gemaakt, die een jaar lang het symbool is voor Vrede vanuit de Lions-organisatie. Binnenkort maakt de Lions Club Lochem Berkelland-West hun prijswinnaar bekend.