Protestantse gemeente regelt ontmoetingen

LAREN - Vanuit de protestantse gemeente Laren is er op dinsdagavond 9 november een 'Ik wil jou ontmoeten' gepland. Een avond om iemand anders te ontmoeten, waarbij de organisatie hoop dat het een mooie gespreksavond zal worden. Men krijgt vooraf enkele vragen om met elkaar over in gesprek te gaan, maar het samen ergens anders over hebben kan natuurlijk ook. Tot op de avond zelf, weet men niet weet waar men op bezoek gaat, of wie men op bezoek krijgt. Op deze manier komen er ontmoetingen tot stand, die er anders waarschijnlijk niet geweest zouden zijn. Mensen echt ontmoeten en op een ontspannen manier met elkaar in gesprek gaan? Geef je dan op via: ga.grotentraast@hetnet.nl of 06 - 134 273 83 (Betsie).


Bijeenkomst Vrouwen van Nu Eefde

EEFDE - Het bestuur van de Vrouwen van Nu afdeling Eefde nodigt alle leden van harte uit voor het bijwonen van de bijeenkomst op dinsdag 9 november om 19.30 in Het Hart te Eefde. Op deze avond is de spreker Dr. Jeroen van Huijsstee. Dokter Huijstee vertelt over het levenseinde.

Het gesprek tussen de patiënt en de dokter over de laatste fase van het leven begint vaak te laat. Een tijdig gesprek over het naderend einde is niet gemakkelijk, maar wel belangrijk.

Omdat de vereniging een besloten bijeenkomst houdt in een aparte vergaderzaal, hoeven er geen coronatoegangsbewijzen worden getoond. Deze bijeenkomst is alleen voor leden. In de toekomst hoopt het bestuur weer gasten uit te nodigen.


vrouwenvannu.nl/eefde


Gratis computer inloop- spreekuur

LOCHEM - In Het Stadshuus kan men elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht voor het gratis computer inloopspreekuur (geen reparaties of installaties). Op de eerste etage zit een vrijwilliger klaar om alle computervragen te beantwoorden, bijvoorbeeld een vraag over je tablet of het gebruik van Windows. Ook wordt er computer privéles gegeven in Het Stadshuus. Een vrijwilliger geeft speciaal voor beginners of onervaren computergebruikers computerles op de eigen tablet of Windows laptop. De kosten zijn 5 euro per sessie van ongeveer een uur (gemiddeld 5 tot 10 sessies, afhankelijk van computergebruiker). Aanmelden kan per e-mail: computerhulp@stadshuuslochem.nl. Het Stadshuus houdt zich aan de actuele coronamaatregelen.


Lovink Academie: poëzie op de elfde van de elfde

LOCHEM - In het kader van de Lovink Academie – Boekhandel Lovink uit Lochem bestaat 175 jaar – geeft dichter/schrijver/columnist Eke Mannink een workshop poëzie op donderdagavond 11 november van 19.30 tot circa 21.30 uur. In Lovink zelf, aan Markt 18.

Mannink vlindert met deelnemers langs een aantal gedichten en kijkt naar hun opbouw en taal. Er is ook werk aan en in de winkel: naast het luisteren naar en het lezen en bespreken van verzen gaan cursisten ook zelf poëtisch leren schrijven. Door middel van literaire oefeningen en creatieve omwegen krijgen zij verrassende teksten onder ogen– van zichzelf.

Kosten: 15 euro. Wees op tijd, want vol is vol. Aanmelden via: eke.mannink@xs4all.nl.