Club Classique. Foto: PR

Club Classique. Foto: PR

'Een nacht met Sheherazade'

EEFDE - Zondag 7 november om 11.30 uur wordt bij Kapel op ’t Rijsselt,  Mettrayweg 25 in Eefde, een concert gegeven door Club Classique in samenwerking met schrijver/presentator Abdelkader Benali. Zij brengen het programma 'Een nacht met Sheherazade'.

De componisten van de muziek in dit concert werden geïnspireerd door de meeslepende en zinnenprikkelende verhalen uit de bekende vertellingen Duizend-en-een-nacht, waarbij de wrede tiran van Bagdad wraak zweert nadat hij is bedrogen in de liefde. Elke nacht neemt hij een jonge maagd tot vrouw om haar de volgende ochtend om het leven te laten brengen. Sheherazade is ervan overtuigd dat ze hem van zijn wraakzucht kan genezen door hem steeds een nieuw verhaal te vertellen. Onder andere Camille Saint-Saëns, Nikolaj Rimsky-Kosakov en Carl Nielsen schreven prachtige muziek waarin de spanning, de passie en de mystiek van de verhalen doorklinken.

De musici en de verteller
Club Classique is een ensemble van bevlogen musici dat steeds op zoek is naar nieuwe muziek en inspirerende thema’s. In dit concert wordt Club Classique gevormd violiste Myrthe Helder, cellist Leonard Besseling en pianist Caspar Vos. De verhalen worden verteld door schrijver/presentator Abdelkader Benali. Hij schrijft romans en poëzie en is daarnaast actief als journalist en presentator. Hij debuteerde in 1996 met zijn bekroonde roman Bruiloft aan zee.  

Voor meer informatie, kosten en kaarten, zie de nieuwe website van de Kapel. De informatie is ook te krijgen via 0575 – 570 521.


www.kapeloptrijsselt.nl