Derk Woestenenk (l) en Johan Holmer. Foto: PR
Derk Woestenenk (l) en Johan Holmer. Foto: PR

Johan en Derk samen een eeuw lang lid van Pels en Pluim Laren

LAREN - Tijdens de jaarvergadering van de 60-jarige Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren, zijn Johan Holmer en Derk Woestenenk beiden in het zonnetje gezet vanwege 50 jaar trouw en actief lidmaatschap. Voorzitter Gerold de Maag vergezelde zijn mooie woorden met een passend cadeau voor de jubilarissen en een bos bloemen. Ook zijn beiden vijftig jaar lid van Kleindier Liefhebbers Nederland. De landelijke bond stuurde fraaie oorkondes en een speld voor een halve eeuw lidmaatschap.

Johan en Derk fokken konijnen. Johan Holmer is liefhebber van Rode Nieuw Zeelanders en Derk heeft Rijnlanders. De konijnen van Johan hebben al eens model gestaan voor een Larense kaartenlijn die in het dorp te koop is. Zowel Johan als Derk beleven van kinds af aan veel plezier aan het houden van raskonijnen. Zij gaan er zo af en toe ook mee naar keuringen in de regio. 

Hoogtepunt uit het verenigingsjaar is natuurlijk de kleindierenshow in Laren met zijn gezelligheid en saamhorigheid. Samen iets tot stand brengen voor de club en het publiek en ook nog de rassen voor uitsterven behoeden. Dat vinden beide heren belangrijk. Binnenkort, op 13 en 14 november, zijn er weer veel konijnen en sierduiven te zien in de Braninkhal in Laren tijdens de jaarlijkse kleindierenshow. Helaas blijven de hoenders en watervogels thuis vanwege de maatregelen rond de vogelgriep. Echter, er blijft nog genoeg bijzonders over om te gaan bekijken. De kleindierhouders voorzien alle belangstellenden graag van informatie. 

De kleindiershow is te bezoeken in de Braninkhal, Verwoldseweg 16 in Laren, zaterdag 13 november en zondag 14 november van 10.00 tot 17.00 uur.