Trudy Koning ter Heege-Jonkman heeft haar pietenpak klaar liggen om in actie te komen. Foto: Arjen Dieperink

Trudy Koning ter Heege-Jonkman heeft haar pietenpak klaar liggen om in actie te komen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

‘Voor elk kind een Sint’ gaat weer aan het werk

Algemeen

EPSE - Niet alleen de kinderen worden enthousiast als Sinterklaas in aantocht is. Ook piet Trudy popelt. Zij gaat zich weer inzetten voor de gezinnen, die om sociaal-economische redenen de Sint hun huisje voorbij moeten laten gaan.

“Het is bijna zover!”, zegt piet Trudy Koning ter Heege-Jonkman enthousiast. “Aanstaande zaterdag, 13 november, komen de Sint en zijn pieten aan in Nederland. Ieder jaar weer een spannend moment. Kinderen zijn al weken bezig met hun verlanglijstje. Zij kijken reikhalzend uit naar het moment dat ze hun cadeautjes uit mogen pakken. Maar het is niet overal feest. Bij veel kinderen in Epse, Eefde, Gorssel, Almen, Joppe en Harfsen kan Sinterklaas niet op bezoek komen, omdat de ouders het financieel moeilijk hebben. Wij vinden dat ook deze kinderen een mooi sinterklaasfeest verdienen en hebben daarom vorig jaar de stichting ‘Voor elk kind een Sint’ in het leven geroepen”, aldus Trudy. Dankzij deze stichting kunnen ruim veertig kinderen (ook) dit jaar wél Sinterklaas vieren. Mét cadeautjes, nieuw in de verpakking.
“De gemeente Lochem helpt ons door de gezinnen te benaderen, zodat wij voor heel veel blije gezichtjes kunnen zorgen. Mits er natuurlijk weer voldoende hulp komt“. zegt piet Trudy. Daarom roept zij de lezers van de Berkelbode op om haar actie te steunen. “Je kunt (nieuwe) cadeautjes doneren in de ton bij de voordeur aan De Ronde Weie 13 in Epse.” Ook is het mogelijk een bedrag over te maken op IBAN: NL02 RABO 0354 6478 30 t.n.v. Stichting voor elk kind een Sint Epse e.o. Al het geld dat de Stichting ontvangt wordt gebruikt om cadeaus voor de kinderen aan te schaffen.