Vorige week zaterdag werden in Barchem 1000 tulpenbollen gepoot. Foto: Arjen Dieperink

Vorige week zaterdag werden in Barchem 1000 tulpenbollen gepoot. Foto: Arjen Dieperink

Rotary Barchem plant tulpen tegen polio

BARCHEM - Rotary Barchem zet zich als één van de vijfhonderd Rotaryclubs die ons land kent zich in voor de wereldwijde campagne tegen polio. Dat doen de leden door in totaal 5000 tulpenbollen te planten. De eerste gingen zaterdag in Barchem in de grond.

Rotary International heeft een 'End Polio Now'-campagne. Ieder jaar zijn er 350.000 nieuwe gevallen van besmetting met polio, een ziekte die besmettelijk is, waarvoor men geen genezing kent maar waartegen wel een vaccinatie bestaat. Het totale bedrag dat de internationale Rotary-organisatie bij elkaar krijgt wordt door de Stichting van Bill en Melinda Gates verdubbeld, dit alles om zoveel mogelijk vaccinaties te kunnen geven.

Rotary Barchem was afgelopen zaterdagochtend druk in de weer voor De Groene Jager, die momenteel wordt gerenoveerd. Meer dan 1000 tulpenbollen werden er die ochtend geplant. 

President Anneke Scholten kijkt trots om zich heen als enkele van de 37 Barchemse Rotary-leden, de meesten duidelijk herkenbaar in hun gele hesjes met de tekst 'Rotary actie', de tulpenbollen poten in de daarvoor bestemde bloembakken, met toestemming van de gemeente. 

"Wij hebben voor 2500 euro 5000 tulpenbollen gekocht van de Rotary Nederland, die zorgt dat het geld uiteindelijk bij de internationale Rotary organisatie komt. "Wij wachten nog op toestemming van de gemeente Berkelland om in Ruurlo en Borculo op de gewenste plekken ook 1000 tulpenbollen te mogen poten. Zodra die er is zullen wij ook daar aan de gang gaan", aldus Scholten.