Horsemanship bij De meiden van Haarman. Foto's: PR
Horsemanship bij De meiden van Haarman. Foto's: PR

#LarenDOET ‘t

LAREN - Maandag 8 november was de aftrap van festival voor JOU in de gemeente Lochem. Elke dag workshops in een andere kern van de gemeente. Het festival is georganiseerd door SWL, team LochemDOET en Mantelzorg. Speciaal voor alle vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeente Lochem.

Maandag was de beurt aan Laren. Al vroeg in de ochtend kwamen de eerste vrijwilligers en mantelzorgers de manege van De Meiden van Haarman op gewandeld. Laarzen aan en warme kleding, vol verwachting en meestal met herinneringen van vroeger toen zij zelf een paardenmeisje waren. Ze werden hartelijk ontvangen door Riejanne, zij ging deze ochtend met een groepje van negen paardenliefhebbers aan de slag. Tegelijkertijd startte in huis Verwolde een rondleiding door het prachtig gerestaureerde landhuis, waar door een gids de verhalen over het huis en de oorspronkelijke bewoners de familie Van der Borch werden gedeeld. Huis Verwolde is echt een pareltje in onze gemeente, waar je ook op andere momenten een rondleiding kunt doen, mocht je deze keer gemist hebben. In de Oranjerie van Huis Verwolde was een tekenworkshop, waar mensen geïnspireerd door de omgeving en natuurlijk de rijke geschiedenis van het huis onder leiding van Ingrid Kresse ontspannen aan de slag gingen. Er was tijd voor een praatje en ieder koos zijn eigen onderwerp voor een mooie houtskooltekening.

In het Kulturhus was de chocolade workshop door bakker Wijnand. Deze workshop liep direct vol en ook de tweede workshop stroomde meteen vol met enthousiaste deelnemers. Naast chocolade bonbons maken, vertelde Bakker Wijnand met veel passie over zijn mooie vak. Een aantal mensen haastte zich na deze workshop naar Hovenier Haneveld, waar een workshop Bloemarrangementen maken op het programma stond. Ook een middag- en avondworkshop. Zowel de deelnemers als de Haneveld hadden enorm veel zin in de workshops.

Dag 1 was met recht een succes. Dit belooft wat voor de rest van de week.

Meer info: www.lochemdoet.nl Voor alle koffie liefhebbers elke dag is er ook een koffiemoment op een mooie locatie. Woensdag 10 november schuift de burgemeester aan van 14.30 – 15.30 uur bij “t Zwijnshoofd. Hij gaat graag in gesprek met mantelzorgers en vrijwilligers aan de festivalstamtafel.

Koffie in de keuken bij Huis Verwolde.
Chocoladeworkshop.