Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar ook weer in Laren

Algemeen

LAREN - Vorig jaar waren de Sint en zijn Pieten even omgetoverd tot DigiSint met digipieten. Dit jaar kan iedereen in Laren wel weer ‘gewoon’ Sinterklaas en zijn Pieten begroeten. Op zaterdag 20 november vieren ze graag samen met alle kinderen de aankomst bij Kulturhus ’t Kruispunt. Sint en de Pieten slapen de nacht ervoor in Hotel de Achterhoek en de kinderen mogen ze om 13.30 uur ophalen aan de Huenderstraat, daarna gaat iedereen in optocht met Apollo richting het Kulturhus.

Sinterklaas komt dit jaar met de pieten Hugo, Paco, Diego en Carlos. Rond 13.30 uur mogen een aantal kinderen mee naar binnen om Sinterklaas en de Pieten op te halen uit het hotel. 

Daarna gaat de intocht beginnen, met Apollo voorop, en de Sint in de koets. De route gaat via de Molenbeek, Veldhoenkamp, Postelstraat, Vonkertweg, Laarkamp, De Bakkerij, Kloosterweg en Verwoldseweg naar het Kulturhus, waar de stoet rond twee uur aan komt. 

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het niet mogelijk een welkomstprogramma te organiseren in het Kulturhus. Voor het Kulturhus stopt de optocht. Sinterklaas zal persoonlijk de kinderen groeten. Misschien is er nog wel een verrassing... 

De pieten gaan vervolgens bij de ‘uitgang’ richting de Dorpsstraat de kinderen, namens de Ondernemers Laren, trakteren op een chocoladeletter.