De prijswinnaars, v.l.n.r. Winston Brink (3), Gwen Koers (2) en Chris van Couwelaar (1) met wethouder Henk van Zeijts. Foto: Arjen Dieperink

De prijswinnaars, v.l.n.r. Winston Brink (3), Gwen Koers (2) en Chris van Couwelaar (1) met wethouder Henk van Zeijts. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Winnaars Lions-wedstrijd vredesposters gehuldigd

LOCHEM - Ieder jaar mogen wereldwijd honderdduizenden kinderen in een vorm van een poster hun gevoelens over vrede uiten. In Nederland wordt deze wedstrijd georganiseerd door de Lions, onder de naam Peace Poster Contest 2021. De Lionsclub Lochem-Berkelland West deed voor de vierde keer mee. De drie winnaars hebben hun prijs inmiddels gekregen.

Door Arjen Dieperink

In de 'huiskamer' van het Stadshuus zitten wethouder Henk van Zeijts (GroenLinks) en Gérard Lips bij elkaar. Lips is lid van de Lionsclub Lochem-Berkelland West en coördinator van de vredesposterwedstrijd van zijn Lionsclub. Tevens is Lips Districtscommissaris 110BZ, een van de zes districten die de Lionsclubs Nederland telt.
"Zeven basisscholen groep 8 deden er aan mee, vijf scholen uit Lochem, een uit Ruurlo en een uit Borculo", vertelt Lips aan aan de wethouder. "Zo'n honderdvijftig tekeningen zijn ingestuurd in de leeftijdscategorie elf tot en met dertien jaar. De drie prijswinnaars gaan door naar de districtscompetitie  . Uiteindelijk zal de nationale jury zes posters beoordelen en de winnaar daarvan wordt in maart 2022 in Den Haag in het zonnetje gezet. Zijn of haar tekening wordt ingestuurd naar de internationale finale in Amerika."

Prachtig
"De jury heeft een hele middag bij de Lochemse Tafeltennis Club gezeten om zich over de honderdvijftig tekeningen te kunnen buigen. De inzendingen waren prachtig. Maar er kunnen maar drie prijswinnaars zijn", aldus Lips. Samen met de wethouder loopt hij naar de eerste verdieping van het Stadshuus waar alle tekeningen hangen. De kinderen en hun ouders van de groepen acht van de zeven scholen zitten al te wachten. Na een korte introductie geeft Lips het woord aan wethouder Henk van Zeijts, Deze prees alle kinderen met hun prachtige inzending en beschreef de winnende tekeningen voordat hij de naam van de prijswinnaar onthulde. De eerste prijs ging naar Chris van Couwelaar (Mr. Propschool - Lochem), gevolgd door tweede plek voor Gwen Koers (Kerst Zwartschool - Ruurlo). De derde plek was voor Winston Brink (Mr. Propschool - Lochem). Alle drie prijswinnaars ontvingen uit handen van de wethouder een prijs.

Chris van Couwelaar, eerste prijs. Foto: Arjen Dieperink
Gwen Koers, tweede prijs. Foto: Arjen Dieperink
Winston Brink, derde prijs. Foto: Arjen Dieperink