De leerlingen mochten eindelijk al het geoefende werk samen met Apollo ten gehore brengen. Foto: PR

De leerlingen mochten eindelijk al het geoefende werk samen met Apollo ten gehore brengen. Foto: PR

Leerlingen de Branink brengen spetterend concert

LAREN - De Poolster stichting is één van de ondertekenaars van het muziekconvenant 'Klassenorkest' naar aanleiding van de landelijke ontwikkelingen rondom muziekonderwijs 'Meer muziek in de klas'. Hiermee wordt structurele muziekeducatie in de klas werkelijkheid voor meer dan 10.000 kinderen in de regio. Doel is ontwerpen, implementeren en uitvoeren van het muziekonderwijs project klassenorkest. Het project is in samenwerking met partijen buiten de school. Groep 6 van basisschool de Branink is dit schooljaar van start gegaan met het klasse(n)orkest in samenwerking met muziekdocenten van Tact en de muziekvereniging Apollo uit Laren. 

De kinderen hebben 8 weken, anderhalf uur per week geoefend samen met de muziekdocenten. Door verschillende muziekverengingen zijn de (voornamelijk) blaasinstrumenten beschikbaar gesteld, zodat de kinderen het samen muziek maken konden ervaren. 

Maandagmiddag 8 november vond het slotconcert plaats. De leerlingen mochten eindelijk al het geoefende werk samen met Apollo ten gehore brengen. Het concert was een spetterend muzikaal geheel.