55+ activiteiten Exel weer gestopt

EXEL - In september jl. was de 55+-commissie van de Belangenvereniging Exel en omstreken weer gestart met de spelmiddagen en het koersbal in Exel. Helaas gooit corona opnieuw roet in het eten. Gezien de huidige toename van het aantal coronagevallen heeft de commissie besloten om de bijeenkomsten voor de rest van dit jaar te annuleren. Men hoopt dat de situatie begin 2022 zodanig is veranderd, dat er weer opnieuw gestart kan worden. De vereniging wenst iedereen een gezonde feestmaand en jaarwisseling toe.


Familieviering St. Josephkerk

LOCHEM -  Zondag 28 november om 10.00 uur is er een familieviering met medewerking van Marinata onder leiding van Petra Hulman en Kevin Hofs, piano. Het is de eerste zondag van de advent ter voorbereiding op het hoogfeest van Kerstmis, de geboorte van Jezus Christus. Voorganger: mw. G. te Walvaart. Lector: dhr. G. Somhorst. Thema van de viering: ‘Het Licht van de wereld.’ De coronamaatregelen zijn aangescherpt.


Uitslag Zonnebloem- loterij 2021

LOCHEM - Ook Zonnebloem afdeling Lochem-Laren deed mee met de landelijke lotenverkoop. Wie loten heeft gekocht kan nu zien of hij/zij in de prijzen is gevallen op zonnebloem.nl/loterij/uitslag. De opbrengst van de loterij komt in zijn geheel ten goede aan het werk van de Zonnebloem. Duizenden vrijwilligers zijn elke dag actief om sociaal isolement te verkleinen bij mensen met een lichamelijke beperking. Van (beeld)bellen, bezoekje aan huis tot een spontaan bloemetje.


Het AKKU-Eetcafé stopt voorlopig

LOCHEM - Na slechts drie lezingen is besloten om vanwege de weer oplaaiende coronapandemie opnieuw te stoppen met het AKKU Eetcafé Lochem. De corona-besmettingscijfers zijn momenteel dermate hoog dat het niet verantwoord is om de tot 1 januari 2022 resterende drie lezingen door te laten gaan. Hopelijk kan het AKKU Eetcafé per 6 januari 2022 weer van start gaan, maar zeker is dat geenszins. Via de website www.akku-lochem.nl kan men de ontwikkelingen blijven volgen.


Geen Goede Doelen Markt

LOCHEM - Stichting Goede Doelen Markt Lochem kan dit jaar de markt niet houden. Dit besluit is genomen omdat het uiterst onzeker is hoe de coronaregelgeving zal zijn op de geplande datums (10/11 december).Het bestuur denkt na over mogelijke en passende vervolgactiviteiten. In ieder geval zijn de data voor de Goede Doelen Markt 2022 al vastgelegd: 9 en 10 december 2022. Zodra men eventueel eerdere activiteiten kan melden, wordt dit bekend gemaakt via goededoelenmarkt-lochem.nl.


OVÉRA zoekt Zumba-trainer

ALMEN - Omnisportvereniging OVÉRA is op zoek naar een Zumba-trainer. Hij of zij kan per direct beginnen. De Zumba les is op maandagavond van 19.00 tot 20.15 uur in sportzaal Almeloe in Almen. Informatie en reacties bij Gerrit Nijkamp, 06-50268645 of gnijkamp@overa.nl.


Nieuwe (waarnemend) voorzitter Plaatselijk Belang Harfsen–Kring van Dorth

HARFSEN/KRING VAN DORTH - Per 16 november is de heer J. Los waarnemend voorzitter van de vereniging Plaatselijk Belang Harfsen–Kring van Dorth geworden. In het bestuur is hij al gedurende langere tijd penningmeester. In de eerstvolgende ALV zal naar verwachting een nieuwe voorzitter voorgesteld kunnen worden. Vertrekkend voorzitter is de heer B. Rutgers, die een klein jaar geleden aantrad. De reden van zijn vertrek is een verschil van opvatting over waarvoor een dorpsraad bedoeld is en het functioneren ervan.


Rabo ClubSupport Eefde

EEFDE - Ook dit jaar hebben een achttal verenigingen/stichting in Eefde de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen met de Rabo ClubSupport actie. Dit leverde vele stemmen en dus mooie bedragen op: voor Vios Eefde 583,57 euro, voor Oranjevereniging Eefde 433,24 euro, voor  gymnastiekvereniging Valto 108,29 euro, voor BC Eefde 315,46 euro, voor Concordia 473,90 euro, Buurt- en speeltuinvereniging NOK 138,76 euro, voor Stichting De Stuw 144,85 euro en voor Sportclub Eefde 540,92 euro. Men dankt iedereen hartelijk voor het stemmen.