Vuurritueel met brieven uit de brievenbus voor de hemel

LOCHEM - Op de Nieuwe Begraafplaats in Lochem zal zondag 28 november om 16.00 uur een vuurritueel plaatsvinden. Levende Namen heeft de brieven en tekeningen uit de ‘brievenbus voor de hemel’ verzameld. Deze worden dan aan het vuur toevertrouwd en naar de hemel gestuurd. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Anita Meinema, initiatiefneemster van de brievenbus, heeft een passend gedicht geschreven wat voorgedragen zal worden.

Met deze activiteit sluit Levende Namen het jaar af, waarin wederom geen gedachtenisbijeenkomst mogelijk was door de coronamaatregelen. Deze brievenbus met het vuurritueel is een van de activiteiten die wel mogelijk is. Evenals als de fototentoonstelling in het Stadshuus, de gedichtenroute op de begraafplaats, die beide op 28 november beëindigd worden, en de goed bezochte bijeenkomst in de Gudulakerk, toen Manu Keirse zijn lezing hield en hij de boom van hoop op de begraafplaats onthulde.

In 2022 verwacht het bestuur en alle vrijwilligers van Levende Namen weer een ‘ouderwetse’ gedachtenisbijeenkomst te kunnen organiseren.


www.levendenamen.nl