Gemeente vergoedt kosten voor controleren coronatoegangsbewijs

Algemeen

LOCHEM - Moet u als ondernemer, vereniging of locatie uw gasten/bezoekers controleren op het coronatoegangsbewijs? En maakt u daarvoor kosten? Hiervoor kan een vergoeding aangevraagd worden. Vanaf 13 december 2021 zijn het aanvraagformulier en de voorwaarden te vinden op www.lochem.nl/bijdrage-ctb.

Aanvragen kan tot en met 16 januari 2022. Wacht niet te lang, want er is een budget van bijna 90.000 euro beschikbaar. Het Rijk stelt dit bedrag beschikbaar. De gemeente zorgt ervoor dat dit bij de ondernemers, organisaties en instellingen terechtkomt. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en op=op. 

Informeren
Vanaf 8 december informeert de gemeente zoveel mogelijk ondernemers en verenigingen via een persoonlijke mail over deze regeling. Daarnaast informeert de gemeente via gemeentenieuws, de website lochem.nl en via sociale media. 

Niet van iedere locatie heeft de gemeente een mailadres, dus wie iemand kent voor wie deze informatie belangrijk kan zijn: laat het hem of haar dan vooral weten.