Woord- en communie- viering St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag 19 december om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. Voorganger: dhr. B. Knapen. Lector: mw. R. Wildermors. Thema van de viering: ‘Tegen alle verwachtingen in’. Iedereen is van harte welkom. Coronaregels zijn van toepassing.


Ook dit jaar Kerstnacht- dienst uitsluitend online te volgen

LOCHEM - De Protestantse Gemeente Lochem heeft vanwege corona besloten de viering van de Kerstavond, Kerstnachtdienst en Oudejaarsavond fysiek niet door te laten gaan. Wel wordt op Kerstavond om 22.00 uur de kerstnachtdienst online uitgezonden. De viering op Eerste Kerstdag om 10.00 uur gaat wel door. Aanmelding om de dienst bij te wonen is verplicht en kan door een email naar aanmelden@pglochem.nl De viering op eerste Kerstdag is ook online te volgen.

Op woensdag 15 en 22 december is men nog van harte welkom om tussen tien uur en half twaalf onder de kerktoren van de Gudulakerk een kaartje te komen hangen in de 'inspiratiekerstboom'. 

Een woordvoerder van PG Lochem laat weten. "Een vonk van vrede, een moment van aandacht, een gebaar van de betrokkenheid kan het verschil maken. Hoe zou u willen bijdragen aan de vrede van Kerst? Wat voor dag of gebaar ligt binnen uw mogelijkheden?".  

Zowel de Kerstnachtdienst als de viering op Eerste Kerstdag zijn te online te volgen via kerkdienstgemist.nl/stations/1159-P-G-Lochem/events.


Huisartsen- zorg nu ook online te regelen

LOCHEM - Sinds kort is het bij de huisartsenpraktijken in Lochem ook mogelijk om zorg online te regelen. Via het patiëntportaal kan men 24 uur per dag de eigen zorg regelen. Uw gegevens zijn beveiligd.

Via het portaal kan het volgende: een deel van uw medisch dossier bekijken; herhaalmedicatie aanvragen; een e-consult vraag stellen aan de huisarts, assistente of praktijkondersteuner en een bijlage of foto meesturen (dit geldt voor niet urgente zaken) en een afspraak in de online agenda maken bij de huisarts (dit kan nu nog niet i.v.m. corona).

Om gebruik te kunnen maken van het patiëntportaal dient men een account aan te maken. Op de website van de eigen huisartsenpraktijk is hierover meer informatie te vinden. Het patiëntportaal is toegankelijk vanaf 16 jaar. Bij vragen of onduidelijkheden, kan men altijd contact opnemen met de huisartsenpraktijk.


roelofsenpeterse.praktijkinfo.nl

huisartsenhetoude postkantoor.nl

dokterroije.nl


Flessenactie Avanti

LOCHEM - Op 8 januari houdt volleybalvereniging Avanti de jaarlijkse flessenactie. De leden halen vanaf 10.00 uur huis-aan-huis lege statiegeldflessen en kratten op. De wijken waarin dit opgehaald wordt hebben een briefje door de brievenbus gehad. Van de opbrengst zorgt de vereniging dat jong en oud kan blijven volleyballen en worden er activiteiten georganiseerd voor de leden.