'Soms vraag ik me af waar we het voor corona over hadden'

Vervolg van voorpagina
Door Arjen Dieperink

LOCHEM - "Zodra er een persconferentie van de regering is geweest dan kun je de klok erop gelijk zetten dat men er de volgende dagen bij de kapper over praat. Vaak denk ik nog aan de tijd voor de corona. Soms vraag ik me af waar wij het toen over hadden", vertelt Rikkengaa. Bianca knikt bevestigend. "Wij praten nu de gehele dag alleen maar over corona, vanaf de eerste tot en met de laatste klant. Je wordt er moedeloos van", zeggen de dames.

Coronaregels
Om die cirkel te doorbreken komen ze met enkele eigen coronaregels die ze op de spiegel hebben geplakt. "Corona?? Daar praten wij helaas de hele dag over.... Daarom vragen wij jou het volgende: Geniet hier even van jouw moment zonder te praten over corona. We horen graag de leuke avonturen en fijne momenten in je leven. In de laatste maanden van dit jaar kijken we vooruit en positief naar de toekomst. Elke uitspraak over corona kost jou een euro voor onze fooienpot." Bij die laatste woorden is een knipoog geplaatst.

"Als iemand iets persoonlijks heeft met corona omdat bijvoorbeeld een familielid zwaar getroffen is, dan hebben wij er natuurlijk begrip voor dat men erover praat. Maar niet over de maatregelen van de regering. Laten wij dat even opzij zetten tijdens het kappersbezoek. Ondertussen hebben wij er leuke reacties over ontvangen en het werkt goed", aldus Rekkengaa en Staring. En mocht de fooienpot door corona toch gevuld raken, dan hebben de dames er al een bestemming voor. "Dan gaan wij ermee naar de sauna, lekker ontspannen."