Sabien Dokter, Marrianne te Loo en Ellen Reek. Foto: PR

Sabien Dokter, Marrianne te Loo en Ellen Reek. Foto: PR

Buik & Co viert 15-jarig jubileum met eigen kinderboekje ‘Buik & Cootje’

Algemeen

LOCHEM - Al vijftien jaar begeleidt Verloskundigenpraktijk Buik & Co zwangeren uit Lochem en omgeving. Om dit jubileumfeestje te vieren ontwikkelden de verloskundigen een eigen kinderboekje: Buik & Cootje. Het boekje werd geschreven door de Lochemse schrijfster Mirjam Enzerink, met illustraties van Tinneke Segers. In deze cadeaumaand wordt het boekje uitgereikt aan alle zwangeren, kraamvrouwen, en collega’s uit de zorg.

In het lieve verhaaltje word je meegenomen in de wereld van een kindje dat een broertje of zusje krijgt. Het laat zien hoe het kindje samen met mama naar de ‘babydokter’ gaat en het pasgeboren kindje ‘Cootje’ uiteindelijk herkent als het kindje van de tv bij de verloskundige. “We wilden ons 15-jarig bestaan heel graag vieren met iets dat past in deze tijd. Met dit kinderboekje bereid je een kindje op een knusse manier voor op de komst van een broertje of zusje”, aldus Sabien Dokter, een van de verloskundigen. 

Collega Marrianne te Loo vult aan: “In de loop der jaren is de praktijk uitgegroeid tot waar we nu staan: met drie verloskundigen, een echocentrum en advies van kinderwens tot anticonceptie. Daar zijn we heel trots op, dus we wilden daar bij ons jubileum graag even bij stil staan”. “En zonder goede samenwerking ben je nergens”, zegt collega Ellen Reek. “We wilden dit moment ook aangrijpen om alle samenwerkingspartners in de zorg te bedanken. We hebben elkaar hard nodig. Samen werken we aan zorg en aandacht voor moeder en kind, met de laagdrempeligheid en betrokkenheid die mensen van ons gewend zijn. Op naar de volgende 15 jaar.”

Cover van het boekje. Foto: PR