Boetseren en schilderen bij Kunst Kring Ruurlo. Foto: Lieneke Tanis

Boetseren en schilderen bij Kunst Kring Ruurlo. Foto: Lieneke Tanis

KunstKring Ruurlo begint weer met cursussen

RUURLO - In januari gaan bij KunstKring Ruurlo weer verschillende cursussen van start. Voor liefhebbers van boetseren en schilderen een mooie kans om 2022 creatief te beginnen. Aanmelden kan nog, maar de groepen lopen al behoorlijk vol, dus bij interesse is haast geboden.

Vanaf 11 januari verzorgt docente Anouk de Groot tien weken lang elke dinsdag voor drie groepen een cursus boetseren. Er zijn nog enkele plekken vrij. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden, elke deelnemer krijgt begeleiding op maat. Anouk de Groot studeerde af aan de AKI Kunstacademie in Enschede op de afdeling Beeldhouwen. Na haar studie specialiseerde ze zich in het maken van bronzen beelden. De laatste tien jaar heeft ze zich verdiept in keramiek. De kracht van haar beelden schuilt in hun humor, de verbeeldingskracht, hun poëzie en de vrolijke kleuren. De beelden zijn altijd meesterlijk gemaakt met oog voor de details. Anouk combineert vakmanschap en gedetailleerde afwerking.

Portretschilderen
Na een geslaagde eerste serie, dit najaar, start ook Teodora Ionescu op 12 januari met een nieuwe cursus. Ze geeft haar lessen op tien woensdagen. De ochtendgroep is inmiddels vol, maar bij de middagcursus zijn nog enkele plekken vrij. Teodora kan vanuit haar eigen stijl de traditionele portretschilderregels goed overbrengen aan de beginnende schilder, terwijl gevorderde cursisten al hebben ervaren dat zij hen een nieuwe en verfrissende kijk wist te geven op het portretschilderen.

Ismakogie
Verder laat de KunstKring Ruurlo belangstellenden kennismaken met ismakogie. een westerse bewegingsleer, die zich richt op bewust beter bewegen. Heb je allang het plan om iets aan je houding te doen? Zou je het verouderingsproces tegen willen houden zonder dagelijks/wekelijks te hoeven zweten in de sportschool? Zit je niet goed in je vel, of heb je last van vermoeidheid, hoofdpijn of andere klachten? Ismakogie kan daarbij helpen. Op zaterdag 22 januari wordt er een workshop gegeven onder leiding van Henny Heuff, op een leuke en ontspannen manier. De ismakogie-workshop staat gepland van 14.00 uur tot 16.00 uur.


kunstkringruurlo.nl/cursussen